Yasemin Bradley bir programda bu tarifi anlattığında ben başka bir işle uğraşıyordum ve yarı kulak dinledim diyebilirim. Sonra bir gün evdeki muzlardan bir iki tanesini soyup kabaca dilimledikten sonra buzdolabı poşeti ile buzluğa atıp unuttum. Birkaç gün sonra aklıma geldi ve bir deneyeyim dedim ve bir poşeti çıkarttım. Biraz dışarda kaldıktan sonra blendır ile buzlu haliyle ezdim ve bardaklara doldurdum. Muz çok ilginçtir blendırdan geçince içindeki nişasta açığa çıktı ve koyu bir muhallebi kıvamını aldı. Şeker yok, soğuk ve tadı dondurma gibi... Daha ne olssun. Mükemmel. Önce Yasemin Bradley'e teşekkür... Sonra derhal deneyin derim. Sevgiler...
8 Temmuz 2013 Pazartesi
Bileklik No 40
Aslında aksesuar olarak bluzlara dikilen bu malzemeyi ben bileklik yaptım. Daha önce de yapmıştım ama bu sefer farklı bir çeşitlendirme ile aralara boncuk koydum. Sürrealist çalışıyorum adeta!
Bileklik No 40
Love bileklik No 39
Kenarlarını makrome örgü tekniği ile ördüğüm yeni yaptığım bilekliğim. Daha sıcak sıcak!
Bileklik No 39
Bileklik No 39
Gavurdağ Salatası
Malzemeler:
2 orta boy domates
1 salatalık
2 sivri biber
1 soğan
zeytinyağı
tuz
Limon
Nar ekşisi
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Domates, soğan, biber ve salatalık mümkün olduğunca küçük küp şeklinde doğruyorum ve zeytinyağı, tuz , limon ve nar ekşisi ile karıştırıyorum. Üzerine de dövülmüş ceviz koyup servis yapıyorum.
2 orta boy domates
1 salatalık
2 sivri biber
1 soğan
zeytinyağı
tuz
Limon
Nar ekşisi
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Domates, soğan, biber ve salatalık mümkün olduğunca küçük küp şeklinde doğruyorum ve zeytinyağı, tuz , limon ve nar ekşisi ile karıştırıyorum. Üzerine de dövülmüş ceviz koyup servis yapıyorum.
Rengarenk bileklik No 38
Boncuk alırken bunları görünce dayanamadım. Çok modern ve özellikle de spor kıyafetlerde yazın kullnacağınız güzel bir bileklik oldu.
Bileklik No 38
Kremalı mantar sos
Malzemeler
300 gr mantar
1 çay bardağı beşamel sos
yarım kutu krema
dereotu ve fesleğen ( birer tutam )
Yapılışı:
Mantarları kavuruyorum. Ayrı bir yerde beşamel sos ve kremayı birbiriyle karıştırıp kısa bir süre pişiriyorum. Pişen karışıma mantarları da ekleyip tuz ve karabiber ile buluşturuyorum. Et ve tavuk ızgaralarda sos olarak kullanıyorum.
Afiyet olsun...
300 gr mantar
1 çay bardağı beşamel sos
yarım kutu krema
dereotu ve fesleğen ( birer tutam )
Yapılışı:
Mantarları kavuruyorum. Ayrı bir yerde beşamel sos ve kremayı birbiriyle karıştırıp kısa bir süre pişiriyorum. Pişen karışıma mantarları da ekleyip tuz ve karabiber ile buluşturuyorum. Et ve tavuk ızgaralarda sos olarak kullanıyorum.
Afiyet olsun...
Milföy örgü börek
Malzemeler: 4 adet için
2 tavuk pirzolası kemikleri alınmış
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1su bardağından biraz az süt
Tuz
4 adet milföy
1 yumurta
Yapılışı:
Tavukları küçük küp şeklinde doğruyorum ve pişiriyorum. Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurup üzerine sütü dökerek bir beşamel sos hazırlıyor ve bu sosu pişen tavuklarla buluşturuyorum.
Milföyleri aşağıdaki gibi hazırlıyorum.
Burada önemli olan milföylerin tam erimemesi. Yoksa istenilen şekli veremiyoruz.
İç harcı bu şekilde milföye yayıyorum.
Sonra kapatma yerlerine bir yumurtanın akını sürüp şekildeki gibi kapatıyorum.
Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişiriyorum.
Afiyet olsun...
2 tavuk pirzolası kemikleri alınmış
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1su bardağından biraz az süt
Tuz
4 adet milföy
1 yumurta
Yapılışı:
Tavukları küçük küp şeklinde doğruyorum ve pişiriyorum. Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurup üzerine sütü dökerek bir beşamel sos hazırlıyor ve bu sosu pişen tavuklarla buluşturuyorum.
Milföyleri aşağıdaki gibi hazırlıyorum.
Burada önemli olan milföylerin tam erimemesi. Yoksa istenilen şekli veremiyoruz.
İç harcı bu şekilde milföye yayıyorum.
Sonra kapatma yerlerine bir yumurtanın akını sürüp şekildeki gibi kapatıyorum.
Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişiriyorum.
Afiyet olsun...
Biber borani
Malzemeler:
İsteğe bağlı miktarda kırmızı ve yeşil biber közlendikten sonra kabukları soyulup küp şeklinde doranıyor ve sarımsaklı süzme yoğurt ile buluşturuluyor.. Afiyet olsun...
Neon makrome bilekliği no 37
Makrome örgü ve ortasına takılan boncuk ile saat yanına takılacak tam da bu yılın moda rengi bileklik... No 37
Deri boncuklu bileklik No 36
Eskileri atmama huyum dolayısıyla sıkıntı yaşamazsam iyi...
Bileklik No 36
Cevizli bulgurlu köfte
Malzemeler:
250 gr kıyma
3/4 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı galeta unu
1 soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ ve 2 çorba kaşığı salçayı kavurarak yapılan sos
Yapılışı:
İnce bulguru şişmesi için yaklaşık 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıyorum. Soğanı püre haline getiriyor ve diğer tüm malzemeyi de koyarak karıştırıyorum.
Biraz büyük köfte şekli verip az yağda kızartıyorum. Kızartılan köftelerin üzerine bir kaşık yoğurt ve bir kaşık sos koyup servis yapıyorum.
Afiyet olsun...
250 gr kıyma
3/4 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı galeta unu
1 soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ ve 2 çorba kaşığı salçayı kavurarak yapılan sos
Yapılışı:
İnce bulguru şişmesi için yaklaşık 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıyorum. Soğanı püre haline getiriyor ve diğer tüm malzemeyi de koyarak karıştırıyorum.
Biraz büyük köfte şekli verip az yağda kızartıyorum. Kızartılan köftelerin üzerine bir kaşık yoğurt ve bir kaşık sos koyup servis yapıyorum.
Afiyet olsun...
Bileklik No 35
Bu bileklik de Yapılışı zor gibi gözüken ama oldukça kolaylıkla yaptığım bir model oldu. buradan izleye izleye yaptım. Aralarda boncuklar ise yıllar önceki bir takıdan çıkarttığım boncuklar...
Bileklik No 35
Çilekli yoğurt
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dilimlenmiş çilek
İsteğe bağlı pudra şekeri
Sıcak günlerde ara öğün olacak güzel bir tatlı oluyor. Afiyet olsun...
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dilimlenmiş çilek
İsteğe bağlı pudra şekeri
Sıcak günlerde ara öğün olacak güzel bir tatlı oluyor. Afiyet olsun...
Yaz türlüsü
Malzmeler:
1 patlıcan
1 kabak
1 su bardağı bezelye
1 patates
1 kapya, 2 sivri biber
250 gr kuzu kuşbaşı
Zeytinyağı
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı acı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı:
Zeytinyağında sarımsakla birlikte eti kavuruyorum. Sonra yemeklik doğradığım soğanları, biberi de ekleyerek bir süre daha kavuruyorum. Sebzeleri soyup küp şeklinde doğradıktan sonra hepsini kavrulan etlerin üzerine koyuyorum. Suyunu çok fazla koymadan salçasını da ekleyip pişmeye bırakıyorum. Suyunu kontrol ederek pişme tatamlanmasına yakın baharatları da ekleyip kapatıyorum. Yemeği kızartarak yapmadığım için diy
et yaparken yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
1 patlıcan
1 kabak
1 su bardağı bezelye
1 patates
1 kapya, 2 sivri biber
250 gr kuzu kuşbaşı
Zeytinyağı
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı acı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı:
Zeytinyağında sarımsakla birlikte eti kavuruyorum. Sonra yemeklik doğradığım soğanları, biberi de ekleyerek bir süre daha kavuruyorum. Sebzeleri soyup küp şeklinde doğradıktan sonra hepsini kavrulan etlerin üzerine koyuyorum. Suyunu çok fazla koymadan salçasını da ekleyip pişmeye bırakıyorum. Suyunu kontrol ederek pişme tatamlanmasına yakın baharatları da ekleyip kapatıyorum. Yemeği kızartarak yapmadığım için diy
et yaparken yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bileklik No 34
Birbirinden farklı model olarak yaptığım 34. bilekliğim. Farklı bir örme tekniği ile yaptm. Yapılışını da buradan öğrendim.
Bileklik No 34
Sonsuzluk temalı makrome bileklik No 33
Daha önce makrome örülme tekniğini fotoğraflı anlatmıştım. Orta kısmına bir sonsuzluk şekli bulup her iki tarafından yarı ayrı ördüğüm bu bileklikte her bir ilmeğe bir boncuk takarak değişik bir model oluşturdum.
Bileklik No 33
Bileklik No 33
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)