5 Mart 2013 Salı

Pi'nin Yaşamı

"Pi'nin Yaşamı"nı seyrettim.
İlk 10 dakikada havaya giremediğim bir film sonrasında acayip bir hal aldı. Filmde kurgulanan felsefik yaklaşım ve görsellikten etkilendim ve eşimle soluksuz seyrettik.
Bir kişinin kendini bulma yolculuğu ancak bu kadar güzel yorumlanabilirdi.
Yaşamındaki her şeyi hatta dini bile sorgulayan Hindu bir ergenin mecburiyetler içerisinde bengal kaplanı ile bir filikada 200 günü aşkın geçirdiği birliktelikte Tanrı ile buluşmasına, hayatta kalma mücadelesine ve bu mücadele sırasında aklı ile duygularını kullanma yetisine tanıklık ettik.
Kendi içsel yansımalarının anlatıldığı kurgusu iyi bir film bana göre.
Sonunun etkileyiciliğini ve bengal kaplanı ile hayatta kalma mücadelesi sonunda yaşadığı hayal kırıklıklarını çok da güzel yansıtmışlar.
Kesinlikle seyredilesi bir film.





Nacizane tavsiyem derim.

Lorlu kırmızı biber


Kırmızı biberleri közledikten sonra içine lor peyniri sarıp bir de maydanoz sapı ile bağladınız mı ister kahvaltıda, ister meze olarak ister ana yemek yanına garnitür olarak kullanabileceğiniz muhteşem bir tada kavuşuyorsunuz.  Afiyet olsun....

Patates püresi ve Tavuk pane


Tavuk butlarını haşladıktan sonra öyle mi servis yapayım derken pane yapmaya karar verdim.
Tavuğu kemiklerinden dikkatlice fazla parçalamadan ayırdım ve önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa buladım ve kızarttım.
Patates haşlamasını da biraz tereyağ, biraz süt ile püre yaptıktan sonra desenli muffin kaplarına koyup sunum için değişik şekiller veriyorum. Burada gül şekli verdim.
Afiyet olsun...

Pancar mı ? Şifa deposu

Pancarın faydaları say say bitmez
Antioksidan deposu. Bu da sağlık demek.
A, B, C VE P vitaminlerinden çok zengin. İştah açıcı, besleyici özelliği var. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi var. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum , magnesyum , kalsiyum, brom , çinko ve manganez bakımından da zengin. Bitki beta karoten ve folat bakımından zengin yapısı ile bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek veririr. Kırmızı pancarın suyu havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılıp  içildiğinde alyuvarların sayısını kısa sürede yükseltir. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancar tüketilmesi vücut direncini arttırır.
Tüm bunları ben söylemiyorum. Uzmanlar söylüyor. (CNN Türk'ün 08.02.2010 haberinden alıntıdır )
Ben de haşladım pancarı koydum sofraya.
Sağlıklı güzel günler dileklerimle...

Havuç kızartması

Havuçları biraz da kalın olacak şekilde verev olarak kesip kızgın yağda kızartıyorum. Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ile servise hazır. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun...

Patates Salatası


Geçen gün Migros'ta Kıbrıs patateslerinden aldım. Çokça da almışım, bizde çok da tüketilmez patates. Yani tüketilir de tüketilmese daha iyi. Kilo kontrolü sebebiyle. Ama  aralarda böyle kaçamaklar da olmuyor değil.
Patates salatası bizim evde çok sevilir.
İstediğim  kadar patatesi buharda haşlıyorum. ( Buharda haşlamak çok önemli çünkü su içinde haşlanırsa tadı daha değişik oluyor ) Ayrı bir yerde kırmızı soğanı jülyen  olarak doğruyor  ve tuz ile ovuyorum.
Patates sıcakken içine soğan, biraz nane, biraz kırmızı biber, bol limon ve zeytinyağı ile tuz ekliyor ve karıştırıyorum. Karıştırırken hırçın davranabilirsiniz çünkü sıcaklık ile biraz ezilmesi gerekiyor. Maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun...

Çerkez mantısı (Şıps)

Çerkez mantısını gördüğümden beri yapayım diye zaman kolluyorum. Bilinen mantıdan daha büyük yapılması da işi kolaylaştırıyor aslında. Tek sorun orjinal kapatma şekli. Yapar mıyım yapamaz mıyım derken kolları sıvadım.

Malzemeler:
2 bardak un
Aldığı kadar su
1 küçük boy yumurta
Tuz

İç harcı:
200  gr. kıyma
1orta boy soğan
1 diş sarımsak
Tuz,
Karabiber



Yapılışı: 
Önce hamuru hazırladım. Hamur oldukça sert bir hamur oluyor. Sonra bundan açabileceğiniz kadar bezeler koparıp merdane ile olabildiğince ince açıyorum. Açılan hamurları bardak yardımı ile büyük yuvarlaklar oluşacak şekilde kesiyorum. 
Diğer tarafta iç malzemesini hazırlayıp bu yuvarlakların içine bolca koyuyorum. 

Sonra kapatma faslı başlıyor. Orjinali kadar olmasa da fena da olmadı sanki. Nasıl kapattığımı anlatabilecek değilim yalnız.

Hazırlanan bütün mantıları kaynar suda haşlıyorum.

Üzerine az yoğurt ve biraz salça sosu ile servis yapıyorum.

Orjinalde bu mantı patates ile yapılıyor, ikinci alternatif olarak kıyma kullanılıyor. Ben kıymayı tercih ettim.
Sevgiyle yaptım, sizin de sevgiyle tüketmeniz için afiyet olsun diyorum...

BlogOkulu Gadgets