19 Mart 2013 Salı

Hurma topu

Belki bu veya benzeri bir tatlının bir adı vardır ama ben çok bilmiyorum. Bunu bir yemek programını yarı kulak dinlerken duymuştum.  Aklımda kalanlarla ( eksiği de vardır belki)  iki arada bir derede deneyim dedim. Çikolataya benzer değişik bir tatlı oldu. İlk tadan Yeşim'cim oldu ve tam not aldım. Belki içine zamanla başka şeyler de koyabilirim. ( ya da zaten koyuluyordur)
Yaklaşık 2 su bardağı hurmayı yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkardım ve robota attım. İçine bir su bardağı  çekirdeksiz kuru üzüm koydum. 1 su bardağı ceviz ekledim ve 1 tatlı kaşığı ( tepeleme) kakao da koydum. Sonra hepsini robotta karıştırdım. Robotta zor döndüğü için biraz süt koydum. Bu tamamen göz kararı ( yani 2  çorba kaşığı gibi). Eğer robotta sorunsuz dönüyor ise koymanıza da gerek olmayabilir. Bu karışımı biraz dolapta dinlendiriyorum ve sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimde yuvarlıyorum ve hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alıyorum.
Gün içinde ara öğün olarak veya tatlı ihtiyacınız gidermek istediğinizde bir kurtarıcı olarak başvurabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tavuk çorbası

Malzemeler :
1 but, 1 göğüs tavuk
5 kaşık un
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 limon
 Yapılışı :
Tavukları su ve tuz ile  haşlıyorum. Un ve sütü pütürsüz olacak şekilde bir tencerede karıştırıyorum. Sonra ocak altını açıyor ve haşlamış olduğum tavuğun suyunu azar azar ilave ediyor ve aynı zamanda topaklanmaması ve dibi tutmaması için karıştırıyorum. Çorba un ile koyulaştığında bir  kase içinde limon , yumurta sarısı ile yaptığım terbiyeyi pişen çorbadan bir kepçe alarak ısı dengelemesi yapıp çorbaya ekliyorum. Bağlama işleminden sonra pişen tavukları da didikleyip çorbanın içine ekliyorum. Ekstra yağ koymuyorum. İstenirse üzerine tereyağ ve kırmızı biber kızdırıp dökebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Tahinli piyaz


Antalya'nın vazgeçilmez tadı...
İlk duyduğumuzda "olur mu canım ?" dediğimiz, sonrasında vazgeçemediğimiz lezzet bu.
Tahin ile buluşan fasulyeler, sadece soğan, maydanoz ve yumurta ile buluşturuluyor ve limon ve zeytinyağı ile soslanıyor. Domates sadece süs olarak konuyor...
Antalya'nın köfte ve bu piyazını yemeden sakın gitmeyin...

Duvarlarıma bahar geldi. Keçe duvar süsü

Keçe ile çalışmalarım devam ediyor. Duvarda bahar dalı ve öpüşen kuşlar temalı bu kapı süsümü de yeni bitirdim. Hepsini tek tek işledim ve özellikle kuşları ve ağaç dalının içini doldurdum. Baharın gelmesi ile birlikte benim de içim kıpır kıpır olunca böyle birşey çıktı işte.... 





Cd'lere gül yapıştırma, duvar süsü

Bu simli gülleri yıllar öncesi almıştım. Yatak odasında bu haliyle kullanıyordum ama düzenleme yaptığım için de duvarda kalsa daha iyi olacaktı. Ne yaparım nasıl yaparım derken eski cd lere yapıştırmaya karar verdim. Şimdi duvarımı süsülüyor. İşte yapılışı ile güllü cdlerim. 





BlogOkulu Gadgets