Adrasan Türkiye’nin en güzel sahillerinden bir yer. Küçük tatil kaçamaklarında da bizim uğrak
yerimiz. Denizin temizliği, dinginlik ve her gittiğimizde bizi kucaklayan huzur için, yoğun çalışma temposunun ortasına denk gelen zamanlarda mutlaka bir
fırsat yarattık şimdiye kadar.
Kısa süreli olduğu için de hep tadı damağımızda
kaldı. Balık ve rakı sofralı Akdeniz
akşamlarının birinde ve bir güzel pansiyonda bu maydanoz salatası önümüze geldi. Belli ki çeşit olsun diye uydurulmuştu. Çok basit gözükse de çok lezzetli
olmuştu. Ben de hem o günleri yad edeyim
ve bu kış gününde yaz ayının güzelliklerini hatıralarımızda canlandırayım diye yaptım maydanoz
salatasını. Kışın da C vitamini almış olduk bahaneyle.
Keyifle , afiyetle..
Malzemeler:
Keyifle , afiyetle..
Malzemeler:
Bir demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı
kırık pirinç
1 limon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pirinçler az suda tuzla haşlanır. Maydanozlar yıkanır ve
kurutulur. İnce kıyılır. Biber küçük küpler haline doğranır. Hepsi karıştırılır
ve tuz ile tatlandırılır. Limon ve yağ ile karışması sağlanır.
Afiyet olsun.