29 Ocak 2013 Salı

Profiterol ve ekler

Malzemeler:
2 su bardağı su
200 gr.  margarin
1/2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
2 + 1/5 su bardağı un
8 adet yumurta
Krema için:
2 su bardağı süt
3 kaşık un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı şeker
Üzeri için çikolata sosu:
200 gr bitter çikolata
2 paket krema

Yapılışı :
Suyu, yağı ve şekeri bir taşım kaynatıyorum. İçine azar azar unu ekliyor ve hızlıca karıştırıyorum. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 1 -2 dakika daha pişiriyorum. Bu süre sonunda tencerenin kenarlarına yapışmayan bir hamur oluşuyor ve ocaktan alarak ılınmaya bırakıyorum. Ilınınca teker teker yumurtaları kırarak bu hamura yediriyorum.
Hamuru geniş ağızlı uç takılmış bir sıkma aletine veya torbasına koyuyor yağlı kağıt serilmiş tepsiye profiterol için ceviz büyüklüğünde topaklar, ekler için ise parmak uzunluğunda şeritler halinde aralıklı olarak sıkıyorum.
Sıcak fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyorum.
Bu arada tüm krema malzemesini devamlı karıştırıp pişirerek, kremayı hazırlıyorum.
Pişen hamurların içine krema dolduruyorum.
Üzeri için krema ve çikolatayı ısıtarak ve devamlı karıştırarak bir ganaj hazırlıyorum ve bu hamur toplarının üzerine döküyorum. Servise hazır.
Afiyet olsun...

İçi muhallebili kurabiye


Malzemeler:
2 su bardağı mısır nişastası
3 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
250 gr. margarin
İçinin kreması için:
2 su bardağı süt
3  kaşık un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
Krema malzemesi hariç tüm malzemeyi yoğurma kabında yoğuruyorum.
İç kremasını da hazırlayıp soğutuyorum. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimde açıyorum. İçine krema koyup ucundan kapatıyorum ve elimde yuvarlıyorum. Aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum ve pişiriyorum. Yaklaşık 20 dakika pişirip servis yapabiliyorum.




BlogOkulu Gadgets