14 Temmuz 2013 Pazar

Lahmacun içi hazırlama

Bu işin ustası Burhan...
Valla ne yalan söyleyeyim iki gün önce yaptığında parmaklarımızı da yedik diyebilirim.
İşte Burhan'ın sevgi katarak yaptığı lahmacun içi...
Malzemeler:
1.5 kg dana döş kıyma
1 kg domates
1 kg soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
6 dolu dolu çorba kaşığı salça
10 adet sivri biber
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin

Kıyma hariç tüm malzemeyi yıkayıp ayıkladıktan sonra birlikte değil ayrı ayrı robottan geçiriyoruz. Sonra kıymayı ekliyor ve yoğuruyoruz. İçine iki çorba kaşığı margarin de ekleyip  yaklaşık 1 çay bardağı kadar zeytinyağı koyuyoruz. Tüm malzeme sebzelerin suyu sebebiyle cıvık bir kıvamda oluyor.
Tüm bu karışımı   tanıdık kebapçıya götürdüğümüzde odun fırınında 42 adet içi dolu dolu enfes lahmacun ve kıymalı pidemiz oldu...
Soğuduğunda da acayip güzel olur bu. Gece boyu mutfağa gitmek içi  bahane aranır  yani...
Eline sağlık arkadaşım...







BlogOkulu Gadgets