Bu işin ustası Burhan...
Valla ne yalan söyleyeyim iki gün önce yaptığında parmaklarımızı da yedik diyebilirim.
İşte Burhan'ın sevgi katarak yaptığı lahmacun içi...
Malzemeler:
1.5 kg dana döş kıyma
1 kg domates
1 kg soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
6 dolu dolu çorba kaşığı salça
10 adet sivri biber
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin
Kıyma hariç tüm malzemeyi yıkayıp ayıkladıktan sonra birlikte değil ayrı ayrı robottan geçiriyoruz. Sonra kıymayı ekliyor ve yoğuruyoruz. İçine iki çorba kaşığı margarin de ekleyip yaklaşık 1 çay bardağı kadar zeytinyağı koyuyoruz. Tüm malzeme sebzelerin suyu sebebiyle cıvık bir kıvamda oluyor.
Tüm bu karışımı tanıdık kebapçıya götürdüğümüzde odun fırınında 42 adet içi dolu dolu enfes lahmacun ve kıymalı pidemiz oldu...
Soğuduğunda da acayip güzel olur bu. Gece boyu mutfağa gitmek içi bahane aranır yani...
Eline sağlık arkadaşım...