13 Mayıs 2013 Pazartesi

Dantelli kitap ayıracı

Bir kalın karton, biraz sentetik dantel parçası ve yapıştırıcı ile yaptığım kitap ayıracı.








Frendship bileklik No 30

Hergün yeni yeni birşeyler öğreniyorum ve bu çok güzel birşey. Hemen de uygulamaya geçiyorum. İşte yapılışı ile birlikte frendship modeli bilekliğim. 
Bileklik No 30














Kuzu etli bostan patlıcanı oturtma

Aşama aşama yapılan  bu yemek aslında hem davetlerinizde hem de özel akşam yemeklerinizde masanızı süsleyecektir. Oktay Usta dan öğrendim  televizyon programında.
Malzemeler: 
3 bostan patlıcanı
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 orta boy domates 
3 biber 
1 soğan 
Tuz, karabiber (arzuya bağlı miktar)
Kimyon, muskat rendesi, ( arzuya bağlı miktar) 
1 tatlı kaşığı domates salçası 

Orta boy bostan patlıcanlarını ortadan ikiye bölerek içlerini oyuyorum ve kızgın yağda kızartarak soğumaya alıyorum. Oyduğum ve içinden çıkan patlıcanları da kızartıp kapak olarak kullanıyorum. 

Ayrı bir yerde yaklaşık 750 gr. kuzu kol kuşbaşı etini önce zeytin yağında  soteledim. Sonra içine soğan, biber, domates, salçayı da  koyarak pişiriyorum. Pişen etleri patlıcanların içine dolduruyor ve kapaklarını da üzerine koyuyorum. Üzerlerine de birer domates saplıyorum. Fırında az bir su ile tekrar pişirmeye alıyorum. Yaklaşık 45 dakika da bu şekilde pişiyor ve servise hazır... Afiyet olsun...


Fincanda kek

Aman tanrım bunu da yaptım ya... Youtube da gördüm ve hemen denemeliyim dedim. Tadı biraz sufle biraz kek kıvamında oluyor. Sıcakken dondurma ile servisi iyi olacaktır.  denediğimizde genel kanaatimiz o yönde oldu.
Malzemeler: 
1 yumurta 
1 fincan şeker 
1 fincan süt 
2 fincan un 
2 çorba kaşığı kakao (eğer çok yoğun bir kakao ise bir kaşık yeterli oluyor.) 
1 paket  kabartma tozundan biraz az 
1 paket vanilya 
Yapılışı: 
Şeker ve yumurtayı bembeyaz olana kadar havalandırarak mikser ile çırpıyorum. Sonra içine süt, un ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekliyorum. Sonra fincanları yağlıyorum. Bu kısmı önemliymiş çünkü fincanlar yağlı olmasına karşın yine de bir miktar yapışıyor. Ayrıca kekin içine yağ da konulmadığı için kalıp olarak kullanılan fincanları yağlamak mecbur. Fincanların yarısına kadar dolduruyorum. 
Fincanları derin bir tencere içine koyuyorum. Yarısına kadar sıcak su koyup ocağa yerleştiriyorum. Tencerenin üzerine bir temiz tülbent koyup kapağını kapatıyorum ve açmadan yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Tencerenin derin olması ve kabardığında kapağa değmemesi önemli bir detay. Ocağın altı da kısık olursa iyi olacaktır. 


Sonuç mu dediniz?  Fincanlar porselen olunca ısıyla bir sıkıntı oluşmuyor ama başka bir tür fincanda denemeyin lütfen.
Klasik pişme  kontrol yöntemi olan kürdan batırma ile kontrolden sonra üzerine eritilmiş çikolata koydum ve servise hazır oldu...
Afiyet olsun...


Bu çiçek başka çiçek!


Burada gördüğüm ve epeydir bir vesile ile yapmayı planladığım bu çiçekler nihayetinde Anneler Günü için annelerimin  eline ve midesine yakıştı. 


Herşeyi hazır kullandım. Her bir saksı için bir top kek, ıslatmak için karemel şurubu, üzeri için Dr. Oetker Creme ole, en üzestteki toprak dokusu için de Negro bisküvi kullandım. 
Çiçekler de kapımın önünden. Biraz zayıf kaldılar ama koparmak istemedim. 
Keki kaba yerleştirdikten sonra kabın yüksekliği kadar pipeti çiçeği  koymak için keke saplıyorum. Sonra sırası ile ıslatma, puding ve bisküvi konuyor. Hepsi bu kadar, servis şahane... 
Afiyetler olsun.

Anneler günü için çiçek poğaça

Ailece yapılacak Anneler günü sabah kahvaltısı için burada gördüğüm ve şekline bayıldığım bu poğaçanın menüde olması için kolları sıvadım. Öncelikle güzel tasarım için teşekkür ediyorum ve hemen kendi tarifime geçiyorum. Daha önce yayınladığım "sodalı yumuşak poğaça" tarifinin aynını uyguladım sadece bu şekli verdim. Orta boşluğa da  gördüğüm şekildeki gibi peynir koydum. Başka bir şeyler de koyulabilir tabi "ki.
Tadı evdeki herkes tarafından bilindik olmasına karşın şekli ile önce oğlumu sonra da aileyi tavladı...
Güzel bir Anneler günü kahvaltısı oldu..Benim iki güzel annemin, her zaman annem gibi arkamda olan canım ablamın ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun...

Taşlı bilekliklerim No 27-29

Yeni yaptığım bilekliklerim bunlar. Daha güzel fotoğraf çekimleri için bir formül bulmalıyım galiba.


Bunu kalın bileklik ipinin üzerine taşları koyup paraşüt ipi ile çaprazlama dolayarak yaptım. 
Bileklik No 27 

Bu da floş bileklik ipinden yaptığım bir bileklik. Bağlantı noktasında ayarlanabilmesi için makrome örme tekniğini kullandım.
Bileklik No 28


Bu bileklik deri bir parça üzerine taşların paraşüt ipi ile örülmesi sonucu oluşturduğum bir bileklik oldu...Bileklik No 29




Makrome  tekniği ile örme için önce bir ipin zemin oluşturması gerekiyor. Sonra bu zemin ipine bir başka ipi düğüm atıyorum.

Bir taraftaki ipi zemin ipinin üzerinden c olacak şekilde koyuyorum. diğer taraftan sallanan ipi ise bu c nin önce üzerinden sonra da zemindeki ipin altından c nin içinden geçiriliyor.



Sonra da iki ucunu yanlara doğru çekip düğümü sıkıştırıyorsunuz. 

Sevgiyle kalın...
BlogOkulu Gadgets