Malzemeler:
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1 şişe soda
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi
200 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 biber ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı salça
tuz,
karabiber,
kimyon
üstüne istenirse süsü için yarım dilim domates
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabında önce ılık süt ve mayayı eritip diğer malzemeleri koyuyor ve hamuru yoğuruyorum. Mayalanması için üzerini kapatarak sıcak bir ortamda bekletiyorum. Yaklaşık 1 saat beklediğinde iki katı bir hamurumuz oluyor. Bu süreçte iç malzemesinin hepsini karıştırıyor ve çiğ olarak hazır bulunduruyorum. Mayalanmış olan hamurdan bir beze koparıp tezgah üzerinde elimle açıyorum.
Orta boşluğa iç malzemesinden koyup bir sağ taraftaki kesik parçayı ana hamurdan ayırmadan sol taraf üzerine koyuyorum.
Sonra da sol taraftaki kesik parçayı diğerinin üzerinden atlatıp sağ tarafa getiriyorum. Tepsi,ye alıp bir süre daha tepsi mayası yapıyorum. Sonra etrafına dikkatlice yumurta sürüp fırına veriyorum.
Afiyet olsun.