25 Mayıs 2013 Cumartesi

Karnıyarık poğaça

Malzemeler: 
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt 
1 şişe soda 
1 paket yaş maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çorba kaşığı şeker 
Aldığı kadar un
İç malzemesi 
200 gr kıyma 
1 soğan rendesi 
1 biber ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı salça 
tuz,
karabiber,
kimyon 
üstüne istenirse süsü için yarım dilim domates 
Yapılışı: 
Hamur yoğurma kabında önce ılık süt ve mayayı eritip  diğer malzemeleri koyuyor ve hamuru yoğuruyorum. Mayalanması için üzerini kapatarak sıcak bir ortamda bekletiyorum. Yaklaşık 1 saat beklediğinde iki katı  bir hamurumuz oluyor. Bu süreçte iç malzemesinin hepsini karıştırıyor ve çiğ olarak hazır bulunduruyorum. Mayalanmış olan hamurdan bir beze koparıp tezgah üzerinde elimle açıyorum. 

Aşağıda gözüktüğü gibi hamurun iki tarafından kesiyorum.


Orta boşluğa iç malzemesinden koyup  bir sağ taraftaki kesik parçayı ana hamurdan ayırmadan sol taraf üzerine koyuyorum.
Sonra da sol taraftaki kesik parçayı diğerinin üzerinden atlatıp sağ tarafa getiriyorum. Tepsi,ye alıp bir süre daha tepsi mayası yapıyorum. Sonra etrafına dikkatlice yumurta sürüp fırına veriyorum.
Afiyet olsun.

Soslu börek

Evdeki iki yufkadan çarçabuk  yaptığım bir börek. Yufkayı süt, yumurta ve yağ ile ıslatıp ikiye katlayarak yarım daire oluşturuyor ve  içine haşlanmış patates koyuyorum ve  yarım dairenin düz tarafından başlayarak  rulo halinde sarıyorum. Sonra da iki parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyorum. Üzerine bir yumurta sarısı sürüp fırına veriyorum. 
Fırından çıkan böreğimin üzerine yoğurt ve tereyağında kavrulan  salça sosundan döküp servis ediyorum. Afiyet olsun... 




BlogOkulu Gadgets