Malzemeler:
1 kg kabak
1/2 kg şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Muhallebisi için;
4 bardak süt
1 bardak şeker
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
5-6damla vanilya Özütü ( bu artık tüm büyük marketlerde sıvı vanilya olarak satılıyor. Bne bunu kullnıyorum. Ama vanilya tozu da kullanılabilir.)
Tam olarak da cimbom maçı için dostlarımız ile bir araya gelişimizde yaptım.
Önce kabak tatlısı yapmak üzere çıktığım yolda kabakların istediğim gibi olmaması sonrası fikir değişikliği ile bu tatlıya döndüm. Daha önce birileri bunu denemiştir belki ama ben birkaç tatlıda olanları birleştirerek uydurma bir şeyler yaptım.
Kabakları şeker ile hiç su koymadan pişirdim ve soğuttum.
Muhallebi için gereken tüm malzemeleri ( Tereyağ ve vanilya hariç) karıştırdım ve pişirdim. Pişme sonrasında
tereyağ ve vanilyayı ekledim ve mikser ile yaklaşık 5 dakika çırptım.
Dikdörtgen büyük bir tepsinin zeminini hindistan cevizi ile kapladım ve üzerine muhallebiyi sıcakken döktüm. Sıcakken dökülmesi önemli . Biraz soğusun diye beklerseniz pelteleştiği için tepsinin dibine tam oturmuyor.
Muhallebinin üzerine kabakların şiresini süzüp püre haline getirerek ince bir kat spatula yardımı ile sürüyorum. Bu katmanın da üstüne dövülmüş ceviz geliyor. Tatlı minimum 2 saat buzdolabında bekler ise daha rahat rulo haline getirilir. Servisten önce dolaptan çıkartılan tatlıdan ince şeritler kesip spatula ile yuvarlayarak bir gül oluşturuyor ve dikkatlice tabağa alıp servis yapıyorum. Böyle renkli ve tadına doyamayacağınız bir tatlıyı en güzel günlerinizde afiyetle yemeniz dileğiyle...