Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
125 gr margarin
1 yumurta
2 çorba kaşığı su
İçi için
2 patates haşlanmış
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
Tuz, karabiber
Bir tutam dereotu
Mayonez
Yapılışı:
Tart hamurunu tüm malzemeleri karıştırarak hazırlıyorum ve yarım saat buzdolabında dinlendiriyorum.
Bu arada iç harcını tüm malzemeleri karıştırarak hazırlıyorum. Tart kalıplarına yağlı tart kağıdı koyup hamurdan küçük parçaları içine yerleştiriyor ve yaklaşık 180 derece fırında 10 dakika pişiriyorum.
İç harcını pişen tartların ortasına önce bir sıkım mayonez sıktıktan sonra dolduruyor ve servis yapıyorum.
Afiyet olsun...
11 Nisan 2013 Perşembe
Yaban mersinli misket kurabiye
Malzemeler:
1.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
50 gr tereyağ
Çeyrek su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağına yakın yaban mersini
Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp misket büyüklüğünde parçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum. 180 derece sıcak fırında ortalama 10 -12 dakika pişiriyorum.
Çay saatinizin bir parçası olacak...
Afiyet olsun.
Aynı tarifin içinde damla çikolata da kullanabilirsiniz.
1.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
50 gr tereyağ
Çeyrek su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağına yakın yaban mersini
Tüm malzemeyi karıştırıp misket büyüklüğünde parçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum. 180 derece sıcak fırında ortalama 10 -12 dakika pişiriyorum.
Çay saatinizin bir parçası olacak...
Afiyet olsun.
Aynı tarifin içinde damla çikolata da kullanabilirsiniz.
Acı peynirli mini tartlar
Malzemeler
Tart hamuru için
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
125 gr margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
İçi için:
Beyaz peynir
bir tatlı kaşığı acı biber salçası
Ay çekirdeği içi
Kırmızı biber
Yapılışı:
Tart malzemesinin hepsini karıştırıyor ve yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğuruyorum. Buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyorum. Sonra tek lokmalık tart kalıplarının içine yağlı tart kalıbı koyup hamurdan küçük parçaları içine yapıştırıyorum. Kabarmaması için çatalla delikler açıp kabarmamasını sağlamaya çalışıyorum. Zaten çok kısa sürede pişiyorlar. Çıkardıktan sonra beyaz peyniri biber salçası ile ezerek hazırlamış olduğum iç harcı ay çekirdeği parçalarını da ekleyerek üzerine toplar halinde koyuyorum.
Çay saatlerinizde atıştırmalık olarak ikram edeceğiniz nefis ve kolay bir tarif olduğunu düşünüyorum. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)