27 Nisan 2013 Cumartesi

İç baklalı pilav

Tam mevsimindeyiz iç baklanın. Har türlüsünü yapasım var...
Bu sefer pilava karıştırdığım tarifi veriyorum. Devamı da gelecek. ( geçenlerde turp otu ile yapmışlardı bir restaurantta, ben de bayıldım ama turp otu bulamıyorum... )
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı tereyağ
3 bardak tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış ve kabukları ayıklanmış iç bakla
1 avuç doğranmış dereotu.
Tuz , karabiber
Yapılışı :
Tereyağını eritiyor ve yıkanıp süzülmüş pirinçleri kısa bir süre kavurmak için tencereye koyuyorum. Tuzunu ve tavuk suyunu koyup tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte suyunu yarım çekene kadar pişirmeye başlıyorum. Sonra içine haşlanmış ve ayıklanmış baklaları koyuyorum. Suyunu tamamen çekince altını kapatıyor ve dereotunu koyup bir kez karıştırıp dinlenmeye alıyorum.
Servise hazır. Afiyet olsun...

Gözleme

Gerçekten tem bir atıştırmalık bu. Hayır diyebilen az kişi tanırım. Evde kolayca yapılan, pazar kahvaltılarını da süsleyen bir atıştırmalık bu. Hazır yufkayı dörde bölüyorum. İçine dilimlenen sucuk ve kaşarları koyuyor bohça şeklinde katlıyorum. Yapışmaz bir tavada yufka göz göz olana kadar pişiriyorum. Afiyet olsun... 




Bisküvi pastası

Canım Gökberk'im  bayılır buna.. Haftaya tatile geliyor diye yapıp attım buzluğa. Tabii o gelene kadar kalır mı bilinmez !
Malzemeler : 
2 paket petit beurre bisküvi
1 paket krema 
80 gr bitter çikolata 
1/2 kg süt ile yapılmış hazır kakolu puding 
1 paket krem şanti 
1  su bardağı süt 
1 çorba kaşığı tereyağ 

Kremayı ısıtıp içine çikolataları  parçalıyor ve  ısınıyorken çikolatanın erimesini sağlıyorum. Böylelikle bir ganaj hazırlıyorum. 
Ayrı bir yerde bir bardak süt ile krem şantiyi çırpıyor ve buzdolabına alıyorum. 
Pudingi pişirip soğuttuktan sonra içine krem şanti ve ganajı koyuyorum. 2 paket bisküviyi elimle ufalayarak karışımın içine atıyorum. Tereyağını da ekleyip karıştırıyorum. Karışımı tek bir kalıba boşaltabileceğiniz ve dilimleyerek servis yapabileceğiniz gibi muffin kaplarında da porsiyonluk hazırlayabilirsiniz. Ben bu işlem için silikon kalıpları kullanıyorum, sonrasında içinden çıkarması çok kolay oluyor. Kaşıbı buzluğa kaldırıyor ve servis öncesinde yarım saat önce çıkartıyorum. Buzlu halinde iken servis tabaklarına alıyorum,  eridiğinde çıkartması zor olabiliyor. 




Yoğun çikolata tadında parfe kıvamında bir tatlı sizi bekliyor. Afiyet olsun...

Küçük atıştırmalıklar


Ara öğunlerde veya kahvaltıda rahatlıkla yapabileceğiniz pratik ve bir o kadar da leziz bir krep bu. 1ölçü un, 1 ölçü süt ve 1 yumurta ile hazırlayacağınız ( İsterseniz ölçüleri aynı oranda arttırarak çoğaltabilirsiniz) krepten 8 adet küçük boy atıştırmalık krep çıkıyor. Ben okul dönüşü oğlum için hazırladığımda içine lor peyniri, domates, nar ekşisi, zeytinyağı, maydanoz, zerdeçal, çörekotu ile hazırladığım harçtan  koydum ve kürdan ile iki ucunu tutup diktim.
İstediğiniz iç malzemesini koyabilirsiniz.
Atıştırmalıklar  afiyet olsun...
BlogOkulu Gadgets