8 Ocak 2013 Salı
Babamın Böreği
Babamın keyifle yaptığı bu börek, her zaman farklı ve yumuşacık tadı ile, güzel anların hafızama katılmasına yardımcı olmuştur.
Gerek yemeklerin yanında, gerekse çay saatlerinde herkes tarafından beğenilen,yapımı çok kolay bir börek bu...Ama lezzeti, kolaylığı ile ters orantılı...
Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 adet yufka,
Beyaz peynir ve dereotu
Kızartmak için zeytinyağı
6 adet yumurta
Yapılışı:
Bir yufkayı masa üzerine seriyorum. 6 yumurtayı çırpıp içine ince kıyılmış dereotunu ve beyaz peyniri ufalıyorum. Serdiğim bu yufkanın üzerine bu karışımdan kaşıkla koyuyor ve yayıyorum. Uç kısmından başlayarak gevşek rulo yapıyorum. Ruloyu verev olarak,3 parmak aralıklarla kesiyor ve kızgın yağda kızartıyorum.
Yumurtalardan dolayı kızarırken kabarıyor.
Afiyet olması dileklerimle...
Meyhane pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeşil, kırmızı, sarı biber çeşitlerinden arzuya göre,
Karabiber, Tuz
1 çay bardağı küp kesilmiş kuru domates ( arzu edilirse)
Yapılışı:
Soğanı piyazlık şekilde doğruyorum ve zeytin yağında tuz ile kavuruyorum. İçine renkli biberleri atarak kavurmaya devam ediyorum. Domatesi, kuru domates küplerini, acılı biber salçasını de ekliyorum. Bulguru da koyuyorum, çok kısa bir süre kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar su koyup, karabiberi de ekliyorum ve pişirmeye başlıyorum. Suyunu çekmeye başladığında altını kapatıyor ve demlenmeye bırakıyorum. Hafif acılı, renkli ve güzel bir pilav oluyor.
Afiyetle...
2 su bardağı bulgur
1 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeşil, kırmızı, sarı biber çeşitlerinden arzuya göre,
Karabiber, Tuz
1 çay bardağı küp kesilmiş kuru domates ( arzu edilirse)
Yapılışı:
Soğanı piyazlık şekilde doğruyorum ve zeytin yağında tuz ile kavuruyorum. İçine renkli biberleri atarak kavurmaya devam ediyorum. Domatesi, kuru domates küplerini, acılı biber salçasını de ekliyorum. Bulguru da koyuyorum, çok kısa bir süre kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar su koyup, karabiberi de ekliyorum ve pişirmeye başlıyorum. Suyunu çekmeye başladığında altını kapatıyor ve demlenmeye bırakıyorum. Hafif acılı, renkli ve güzel bir pilav oluyor.
Afiyetle...
Mısır salatası
Malzemeler:
1 kutu mısır
1 küçük turp
1 havuç
6-8 kornişon turşu
3-4 kurutulmuş domates
1 tutam dereotu
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Yapılışı;
Tüm malzeme karıştırıyorum. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi koyuyor ve dondurma kaplarında salata olarak ikram ediyorum. Ağır yemeklerin yanında ferahlık veren bir salata oluyor. Sağlıcakla kalın.
1 kutu mısır
1 küçük turp
1 havuç
6-8 kornişon turşu
3-4 kurutulmuş domates
1 tutam dereotu
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Yapılışı;
Tüm malzeme karıştırıyorum. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi koyuyor ve dondurma kaplarında salata olarak ikram ediyorum. Ağır yemeklerin yanında ferahlık veren bir salata oluyor. Sağlıcakla kalın.
Ata için kahvaltı
Sevgili dostlarımızın minik oğlu Ata'mızın sabah kahvaltısını eğlenceli hale getirmek için yaptığım "ÇİÇEKLERLE MUTLUYUZ" temalı kahvaltı tabağını sizlerle paylaşıyorum.
Ata çok beğendi.Çiçekleri Lezzet dergisinde görmüştüm. Yüzleri ben uydurdum. Güzel bir pazar kahvaltısı oldu dostlarımızla birlikte.... Bir başka kahvaltı için ev, araba, kedi , köpek vs. çeşitlemelerinde bulunacağıma Ata'ya söz verdim... Hemen deneylere başlamalıyım!
Bu durum Burç'un da eski günlere dönmesine ve anılarını canlandırmasına yardımcı olacak....
Sevgiyle yetişen mutlu çocuklar için, sevgiyle kalın...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)