2 Mayıs 2013 Perşembe

Teneke kutular da çiçek açtı!

Bahar her yere geldi...
Evde atılacak birçok şeyi biriktirir hale geldiğimden beri, her nesne ve her obje kılık değiştiriyor kafamda önünde sonunda.
İste bir gofret ve çay kutusunu akrilik beyaz boya ile boyayıp üzerine çiçekler yapmam sadece yarım saatimi aldı.
Ne için kullanacağımı bilmemekle birlikte en azından hobi odamda bir şeyler koyarım diye düşünmekteyim.
Farkındalık konusunda iyi olduğumu düşünürüm hep ama blog başladığından beri daha bir gelişti bu özellik  diyebilirim. Hobi odası olarak oluşturduğum ve Duman ile ortak kullandığım odaya sığamaz olmaya başlayınca daha bir net anladım! Bu durumdan oda ortağım Duman bayağı muzdarip... Yeri  gün geçtikçe daralıyor.
Üzerine kalıp çıkartarak da bir şeyler yapabilirdim ama acelecilik serde olunca  en kolay sürrealist çalışma....
Diğer boyamalarda kalıp kullanacağım...
Sevgiyle kalın..





Duman'dan manzaralar

Balkonun yaza hazırlanması ile birlikte bir saniye olsun yanımdan ayrılmayan Duman sonunda yeni bir mekan buldu. Balkondaki  şöminenin içi.
Cüssesine aldırmadan, maymunluklar yaparak daracık yere sığışma çabaları ile eğlendiriyor beni...
Erken yazı yaşadığım bu bahar gününde ,haberlerde biraz önce deklare ettiklerine göre sıcaktan Antalya'da asfalt erimiş...
Deniz mevsimi de açılır  bir iki güne kadar...
Duman'dan birkaç kare resim ile gününüz güzel olsun...








Sebzeli misket köfte


Köfte için:
300 gr kıyma
1 soğan püresi
1 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon
4 dilim ekmek içi
Sebzeli harç için
1 soğan
1 patates
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı taze fasulye ( dilim dilim kesilmiş)
1 su bardağı kıyılmış mantar
Tuz, karabiber
Kekik
1su bardağı domates rendesi

Yapılışı:
Köfte malzemeleri  karıştırarak köfte hazırlıyorum. Misket şekli verip yağsız tavada çok az pişiriyorum.
Köfteleri tavadan alıyor ve çok az bir yağ ile domates hariç tüm sebzeleri soteliyorum. Sonra domates  püresini ekliyor ve  kısa bir süre daha pişiriyorum. Az pişmiş sebzeler ile köfteleri fırın kabında buluşturup baharatlarını koyuyor ve 200 derece fırında pişiriyorum.
Afiyet olsun...

Elmalı kurabiye


Evde kalan elmaları değerlendirmek için  yaptım alelacele.
Farklı formlarda hazırladım.
Birkaç gün de kurabiye kavanozunda durabildiği için tercih  ettim.
Malzemeler:
4 adet elma rendesi
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
125 gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
3 bardak un
1/2 paket  kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı.
Tüm hamur malzemesini karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyorum. Un yeterli gelmez ise yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur oluşturacak şekilde ekleyebilirsiniz.
Ayrı bir yerde rende elmaları bir su bardağı şeker ile pişirip içine ceviz ve tarçını ekleyerek soğutuyorum.
Kurabiye formları için klasik iki çeşidin yanı sıra daha önceki yayınlarımda bahsettiğim aparat ile kapak olarak hazırladığım modeli kullandım.
Hamuru ince bir şekilde unlanmış  düz bir zeminde açtıktan sonra bir su bardağını kalıp olarak kullanarak yuvarlaklar çıkarttım. Bir tane yuvarlığı zemin olarak kullanıp içine elmalı harçtan koyuyor sonra da diğer yuvarlağı tam ortasında bir artı işareti olacak şekilde kesip harcın üzerine oturtuyorum. kenarlarının yapışması için de hafifçe bastırıyorum. Bu bir model.
Diğer bir model ise üçgen kestiğim hamurların içine harç koyup uç kısma doğru sarmak oldu.
180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyorum. Sonra üzerine pudra şekeri serpmek kalıyor...
Afiyet olsun...

BlogOkulu Gadgets