2 Ocak 2013 Çarşamba

Arnavut ciğeri



Malzemeler :
1 kg dana ciğer
1 demet taze soğan
3 orta boy patates
Bulamak için un.


Yapılışı:
Patatesleri soyup küp şeklinde doğruyorum ve kızartıyorum. Ciğerleri tuzluyor ve una buluyorum. Kızgın yağda kızartıyorum. Taze soğanları da doğruyorum. Hepsini büyük bir servis kabında karıştırıyorum. Kızarttığım yağdan iki kaşık alıp içine kırmızı biber koyup bu karışımın üzerine gezdiriyorum.
Afiyet olsun...

İmam bayıldı!


Çocukluğumda hep eğlenirdim bu yemek ismi ile.  Hala da öyle. Hele yabancı dile çevrilmesi tam komedi...
Niye bu ismi vermişler veya kim bu ismi neye dayanarak vermiş çok merak ederim.
Sonuç olarak çok güzel bir zeytinyağlı, ona bakmak lazım.

Malzemeler;
5 patlıcan
3 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı şeker
kızartmak için yağ
tuz
1 baş sarımsak

Yapılışı
Patlıcanları  alacalı soyarak kısa bir süre tuzlu suda bekletiyorum ve sonra kurulayıp kızartıyorum. Kızarttığım patlıcanların orta kısımlarını  keserek açıyorum.
Ayrı bir yerde soğanları piyazlık doğruyor ve birkaç sarımsak ile kavuruyorum. İyice kavurup içine bir domates rendesini de koyuyorum. bir süre de onunla pişiriyorum. Bu karışımı kızarmış olan patlıcanların orta kısmına yerleştiriyorum. Diğer sarımsakları da soğanların üzerine bütün olarak koyuyor ve en üst kısmına tuz ve şekeri koyarak az bir suyla yaklaşık 15 dakika pişiriyorum.
Soğuduğunda servis yapıyorum.
Afiyet olsun...

Havuç topları



Malzemeler:
3 havuç
1 paket petibör bisküvi
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
Bulamak için hindistan cevizi

Yapılışı.
Havuçları temizledikten sonra robotta iyice çekiyorum. bir tencereye alıyor ve içine yarım bardak suyu , şekeri  ve yağı ekliyorum ve pişirmeye başlıyorum. Ortalama 15 dakika pişiriyorum. İyice suyunu çekmesi ve sertliğinin gitmesi gerekiyor. Soğumaya alıyorum.
Bu arada bir paket bisküviyi de robotta çekiyor ve un haline getiriyorum. Havuç soğuduğunda içine koyuyor ceviz ve tarçını  ekliyorum. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimde yuvarlıyor ve hindistan cevizine buluyorum.
Buzdolabında bir süre dinlendirip servis yapıyorum. Tadı gerçekten çok güzel. Evde her zaman atıştırmalık olarak bulunması mutluluk verici ve kurtarıcı. Üstelik çocuklar tarafından da çok seviliyor.
Afiyetler olsun ....
BlogOkulu Gadgets