2 Ocak 2013 Çarşamba

İmam bayıldı!


Çocukluğumda hep eğlenirdim bu yemek ismi ile.  Hala da öyle. Hele yabancı dile çevrilmesi tam komedi...
Niye bu ismi vermişler veya kim bu ismi neye dayanarak vermiş çok merak ederim.
Sonuç olarak çok güzel bir zeytinyağlı, ona bakmak lazım.

Malzemeler;
5 patlıcan
3 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı şeker
kızartmak için yağ
tuz
1 baş sarımsak

Yapılışı
Patlıcanları  alacalı soyarak kısa bir süre tuzlu suda bekletiyorum ve sonra kurulayıp kızartıyorum. Kızarttığım patlıcanların orta kısımlarını  keserek açıyorum.
Ayrı bir yerde soğanları piyazlık doğruyor ve birkaç sarımsak ile kavuruyorum. İyice kavurup içine bir domates rendesini de koyuyorum. bir süre de onunla pişiriyorum. Bu karışımı kızarmış olan patlıcanların orta kısmına yerleştiriyorum. Diğer sarımsakları da soğanların üzerine bütün olarak koyuyor ve en üst kısmına tuz ve şekeri koyarak az bir suyla yaklaşık 15 dakika pişiriyorum.
Soğuduğunda servis yapıyorum.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets