15 Ocak 2013 Salı

Patates köftesi

Malzemeler:
5oo gr. patates
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
tuz , karabiber
Kırmızı biber
Kızartmak için zeytinyağı
Bulamak için galeta unu
Yapılışı :
Patatesleri haşlıyorum. Ezici ile ezip içine unu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi  koyuyor ve 1 yumurtanın sarısını ekliyorum. Kısa bir süre dolapta tutup katılaşmasını sağlıyorum. Elime cevizden biraz büyük parçalar alıp köfte şekli veriyorum.
Ayırdığım yumurtanın akına sonra da galeta ununa  buluyorum. Kızgın yağda kızartıyorum.
Bu hazırlamış olduğum kroketi  aralarına yağlı kağıt koyarak bir kaba dizip buzlukta saklayabiliyorum. Çalıştığım zamanlarda kurtarıcı olarak kullanıyorum.

Afiyet olsun...

Sebzeli tavuklu bohça börek

Malzemeler. ( 6  bohça için )
3 adet hazır yufka
2 adet pırasa
2 adet havuç
1  çay bardağı bezelye
1 kase didiklenmiş tavuk
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı biber,

ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta

Üzeri için
1 yumurta sarısı

Yapılışı :
Pırasaları ve havuçları  ince ince doğruyorum. Zeytin yağında soteliyorum. İçine en son bezelye ve tavukları ekliyorum. Baharatlarını da koyuyor ve soğumaya bırakıyorum.

Yufkaları üst üste açıp 4 eşit parçaya bölüyorum.

 Bir çeyrek parçayı alıyor ve ıslatıyorum. Diğer çeyreği de üzerine koyuyor ve tekrar ıslatıyorum. Orta kısmına iç harçtan koyuyorum.

Bohça yapar şekilde katlıyorum açılmaması için bir kürdan ile iki ucu birleştiriyorum.

Kürdanlı kısım alta gelecek şekilde tepsiye diziyorum. Yumurta sarısı sürüp 200 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyorum.



Talaş böreğine andıran bir börek oluyor. Afiyet olsun... ( Servis yaparken kürdanları çıkartmayı unutmayın!!!!)



Şömine süsleme

Mutfak duvarlarından arta kalan cam taşlar, birkaç gün önce belki lazım olur diye ayırdığım yerde gözüme çarptığından beri, bu taşları acaba nerede kullanabilirim diye düşünüyordum.
Sonra aranan kan bulundu. 
Şömine ! 
İşte aşamalarıyla birlikte şömine değişimi...







BlogOkulu Gadgets