30 Nisan 2013 Salı

Ispanak salatası



Kış bitiminde ıspanağı uğurlamak için çok güzel bir tarif bu. Bebek ıspanakları bulunca hemen aldım ve iste çok güzel bir şarap ile birlikte yanında da somon ızgarayı tavsiye edeceğim salatanın tarifi...
Malzemeler:
1/2 kg ( kuzu ıspanak)
1 kutu ricotta peynir ( yabancı peynirlerin yerine Ekici firmasının çıkardığı ricotta kullanılabilir. )
1 su bardağı domates kurusu
1 su bardağı ceviz
Sosu için
2 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı balsamik sirke
2 diş sarımsak ezmesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Yıkanan, kuruyan ıspanakları tabağa alıp üzerine domates kurusu, ceviz, ricotta  koyduktan sonra , hepsinin karışımı ile hazırlanan sosu döküyorum.
Tarifi Trendsetter İstanbul dergisinden gördüğümden beri yapmak istiyordum.... Sezon sonu kapanışına vesile oldu...
Sevgiler...

Çilek soslu irmikli kup





Malzemeler:
1 lt süt
1 Su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için:
3  çorba kaşığı şeker
Yarım kg çilek
Tabanı için isteğe bağlı kedi dili bisküvisi
Yapılışı:
Sütü toz şeker ve irmik ile muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyorum.
Ayrı bir tencereye aldığım çilekleri blendır ile püre haline getirip içine 3 çorba kaşığı şekeri ekleyerek bir taşım kaynatıp soğutuyorum.
Pişen  muhallebiyi kuplara veya bardaklara alıp tabanına istenirse kedidili bisküvisini kırarak koyuyor ve üzerine muhallebiyi döküyorum. En üst kısıma ise çilek sosunu koyup buzdolabında bir süre dinlendirip servis yapıyorum.
Hazırlanan karışımı kuplara koymayarak silikon kalıplarda da farklı şekillerde servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun...



BlogOkulu Gadgets