30 Nisan 2013 Salı

Çilek soslu irmikli kup





Malzemeler:
1 lt süt
1 Su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için:
3  çorba kaşığı şeker
Yarım kg çilek
Tabanı için isteğe bağlı kedi dili bisküvisi
Yapılışı:
Sütü toz şeker ve irmik ile muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyorum.
Ayrı bir tencereye aldığım çilekleri blendır ile püre haline getirip içine 3 çorba kaşığı şekeri ekleyerek bir taşım kaynatıp soğutuyorum.
Pişen  muhallebiyi kuplara veya bardaklara alıp tabanına istenirse kedidili bisküvisini kırarak koyuyor ve üzerine muhallebiyi döküyorum. En üst kısıma ise çilek sosunu koyup buzdolabında bir süre dinlendirip servis yapıyorum.
Hazırlanan karışımı kuplara koymayarak silikon kalıplarda da farklı şekillerde servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets