27 Mart 2013 Çarşamba

Roka salatası



Malzemeler: 
Bir demet roka
3 domates rendesi
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:
Rokaları yıkayıp kuruttuktan sonra servis tabağına alıyorum. Bir tencerede domates rendesini ve sarımsakları bir taşım kaynatıyorum. Soğuttuktan sonra da rokaların üzerine döküp zeytinyağı ve nar ekşisi ile servis yapıyorum. Afiyet olsun...


Peynirli biber dolması


Hem diyet yaparken çok keyifle yenilen hem de meze olarak sofralarınızı renklendirecek bir tarif bu.
Çok da basit yapılışı.
Önemli olan aynı boy ve yassılıkta  dolmalık tipi biber  olması.
Biberleri önce fırında közlüyorum. Sonra kabuklarını soyup içine istediğim peynirden dereotu ile karıştırıp dolduruyorum. Üzerilerine de yine közlenen kırmızı biberlerden koyuyorum.
Kalorisi düşük, tadı mükemmel...
Afiyet olsun...

Mısır unlu patlıcan


Patlıcan hem ana yemek hem de meze olarak kullanılabilen değişik bir sebze. Ben de  bugün kızartmanın  yağ çekmeyen farklı bir tarifini vereceğim... Afiyet olsun...
Malzemeler:
3 patlıcan
yarım su bardağı mısır unu
Kızartmak için zeytinyağı
servis için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Patlıcanları bir süre tuzlu suda beklettikten sonra buharlı pişiricide ( eğer yoksa tencere içinde buharda pişirmek için satılan aparatların içinde ) kısa bir süre pişiriyorum. Suda haşlanmaması önemli. Buharda pişince içindeki nikotini de altındaki suya bırakıyor.
Patlıcanları biraz soğuttuktan sonra da mısır ununa bulayıp kızgın yağda  kızartıyorum. Sarımsaklı yoğurt ile servis edildiğinde süper oluyor.

BlogOkulu Gadgets