27 Mart 2013 Çarşamba
Mısır unlu patlıcan
Patlıcan hem ana yemek hem de meze olarak kullanılabilen değişik bir sebze. Ben de bugün kızartmanın yağ çekmeyen farklı bir tarifini vereceğim... Afiyet olsun...
Malzemeler:
3 patlıcan
yarım su bardağı mısır unu
Kızartmak için zeytinyağı
servis için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Patlıcanları bir süre tuzlu suda beklettikten sonra buharlı pişiricide ( eğer yoksa tencere içinde buharda pişirmek için satılan aparatların içinde ) kısa bir süre pişiriyorum. Suda haşlanmaması önemli. Buharda pişince içindeki nikotini de altındaki suya bırakıyor.
Patlıcanları biraz soğuttuktan sonra da mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyorum. Sarımsaklı yoğurt ile servis edildiğinde süper oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder