21 Ocak 2013 Pazartesi

Çilekli tart

Malzemeler:
2 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
Krema için :
3 su bardağı süt
1 paket vanilin
3/4 bardak toz şeker
6 adet yumurta
yarım su bardağından biraz az un

Yapılışı:
Tereyağını küçük parçalara ayırıyorum. Unu ve şekeri eleyip ortasını havuz gibi açıyor ve parçalara ayırdığım yağları ortaya koyup yoğuruyorum. Ekmek kırıntısı yapısında hamur parçacıkları oluşuyor Yumurtayı ve suyu ilave edip yoğurmaya devam ediyorum. Hamuru yarım saat dolapta dinlenmeye bırakıyorum. Streç film veya kenarlarından kesip açtığım buzdolabı poşetlerinin arasına koyarak merdane ile açıyorum. Bu yöntem ile hem merdaneye yapışmıyor hem de üst naylonu attıktan sonra alttaki naylon ile kalıba alırken hiç zorlanmıyorum.
Küçük veya büyük tart kalıba alıp çatal ile delikler açıyorum ve pişiriyorum.
Yumurta ve şekeri beyazlayıp kremamsı bir hal alana kadar çırpıyorum. Sütü
 bir taşım kaynatıp vanilin ekliyor ve ocaktan alıyorum. Unu yumurtalara çırparak yediriyorum. Çırpmayı sürdürerek sıcak sütü azar azar ilave ediyorum. Karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyorum. Ateşten aldıktan sonra üzerinin soğurken kabuklanmaması için yağlı kağıt sererek soğumaya bırakıyorum.
Kremayı soğuduğunda tartın üzerine koyuyor ve meyvelerle süslüyorum.





Raptiye rap rap....



10 marifet te  ve galiba pinterestde  ayakkabıya uygulanan  raptiye ve zımba çalışmaları görmüştüm. Ben de kendi ayakkabıma böyle bir çalışma yaptım. Uzun süredir de kullanmıyordum, değerlenmiş oldu...

Daha raptiye ile çalışmalar yapacak gibi duruyorum... Pek sevdim bu işi....

"Raptiye Rap Rap" diye çıkıverdi ağzımdan ve Cem Karaca'yı da rahmetle anmış oldum vesile ile...








Saklıkent ve kar keyfi..

Geçen hafta can dostlarımız Arzu ve Burhan ile  konuşurken bu hafta Pazar günü ile ilgili üstü kapalı bir plan yapmış ama hafta boyunca da detaylar hakkında  hiç konuşmamıştık. Saklıkent yoluna gidecektik ve kar bulduğumuz ilk alanda durup biraz vakit geçirmeyi planlamıştık. Geçmiş yıllarda başka arkadaşlarımız ile birlikte gidilmişti ve çocuklar çok eğlenmişlerdi.
Ancak  beklenildiği gibi olmadı ve zirveye kadar kar ile karşılaşmadık. Zaten gide gide Saklıkente de çok az kaldığı için devam etmeye karar verdik.  
Çok da iyi oldu. Gerçi çıkana kadar Burç "bu kimin fikriydi" dese de herkes çok eğlendi. 
Güzel günler sevdiklerle güzel.
Hayat paylaşıldıkça güzel...

Saklıkent yolculuğumuz başlıyor...
Mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum....
Sevgiyle kalın...



































BlogOkulu Gadgets