24 Mart 2013 Pazar

Acılı fasulye ezmesi

Malzemeler:
1  su bardağı haşlanmış fasulye
1 çorba kaşığı acı biber salçası
5 diş sarımsak
Bir tutam kimyon, bir tutam karabiber, bir tutam tuz, 1 tutam kırmızıbiber
Yapılışı:
Haşlanmış fasulyeyi tüm malzeme ile birlikte robottan geçiriyorum.
Kızarmış ekmeklerin üzerinde servis ediyorum...
Afiyet olsun...

Patates içlisi

Malzemeler:
5 adet patates ( orta büyüklükte)
3 çorba kaşığı galeta unu
2 yumurtan sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

İç malzemesi:
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
tuz , karabiber
bir tutam maydanoz
1 avuç dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı biber salçası

bulamak için:
galeta unu, yumurta akı
Kızartmak için zeytin yağı
Yapılışı:
Patatesi haşlıyorum. Haşlanan patatesleri sıcakken eziyor ve içine galeta unu, tuz , karabiber, yumurta sarıları un ve kaşarı ekleyip püre haline getiriyorum. Soğumaya bırakıyorum.
İç malzemesinin hazırlıklarını yapıyor ve küp doğranmış soğanları kıyma ile kavurup içine tuz, karabiber, salçayı ekliyor ve bir süre daha pişiriyorum. en son ceviz ve  kıyılmış maydanoz ekliyor ve iç malzemesini de hazırlıyorum.
Sonra bu iki malzemeyi birbiri ile buluşturmaya geliyor sıra.Bir miktar patatesi avucumun içinde çukur hale getirip içine iç malzemesini koyuyor ve patatesin ağız kısmını elimde yuvarlayarak kapatıyorum. ( İçli köfte mantığında )
Tüm patateslerin içi dolduktan sonra önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyorum. Afiyet olsun...
BlogOkulu Gadgets