18 Temmuz 2013 Perşembe

Vişneli yoğurt dondurması

Vişne kompostosundan bir çay bardağı vişneyi bir kase yoğurt için ayırdım. Yoğurdun içine bir kaşık krema ve bir tatlı kaşığı da pudra şekeri koydum ve iyice karıştırdım. Sonra vişneleri ekledim ve doğru dondurucuya.
Kilo  kontrolünde bu tür çözümlerle dondurma ihtiyacınızı giderebilirsiniz...
Sevgiyle afiyet olsun...

Yoğurt peyniri

1 kg yoğurdu bir tülbent  içine koyup üç gün buzdolabında süzdüm. Sonra oldukça katı elle şekil verilebilecek katılıkta bir süzme yoğurt oluştu. Bundan ceviz büyüklüğünde parçalar aldım ve elimle yuvarlayarak bir kavanoza doldurdum. Üzerine de zeytinyağı, tane karabiber, kekik, kırmızıbiber ve çöreotu ile çeşnilendirdim.
Kahvaltı için bu güzel fikri aldığım buradan teşekkürler...

Şeftalili dondurma

Şeftalileri dilimleyerek çok az şeker ve çok az su ile içine bir miktarda rom koyarak pişiriyorum. ( bu seferkine malum ramazan olunca rom koymadım). Sonra pişen şeftalileri soğutup üzerien kaymaklı top dondurma koyup servis yapıyorum...
Afiyet olsun..
BlogOkulu Gadgets