4 Mart 2013 Pazartesi

Pırasa dolması

Malzemeler:
2 adet kalın  pırasa
300 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
1 domates rendesi
Tuz
karabiber
Yapılışı :
Pırasayı bir tarafından boylamasına çizip her katını ayrı ayrı çıkartıyorum. Kaynar suda bir süre bekletip yumuşamasını sağlıyorum.
Ayrı bir yerde rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, karabiber, domates rendesi ve pirinci karıştırıyorum. Haşladığım pırasa yapraklarına iç malzemeden koyup muska şeklinde katlayarak sarıyorum. Bu şekilde biraz da yağ koyup pişiriyorum ve servise hazır...
Afiyet olsun.

Runtalya


















Haftasonu eğlenceli bir organizasyondaydım. 
"Runtalya"
Antalya'da ikincisi düzenlenen koşu. Bu kapsamda bir de " Topuklular ile koşu" yapıldı. Gerçekten eğlenceliydi. Sonra da halk koşusu yapıldı. 
Pazar günü ise profesyonel sporcuların katılımı ile  maraton, yarı maraton ve 10 km. koşuları yapıldı. 
Sırf bu organizasyon için değişik ülkelerden hatta Türkiye'nin değişik şehirlerinden gelen sporcuları görmek de ayrıca keyifliydi.  
Bol sporlu bir hafta sonu geçirdik yani... Havanın güzelliğinden bahsetmiyorum bile resimlerde farkediliyordur zira... 
Güzel bir hafta dilerimle... Bol sporlu ve güneşli güzel günler... 




















Tuzlu kek


Her zaman yapılan keklerin aksine bu kez sebzeli bir tuzlu keke yapmak istedim beş çayı ve akşam yemeği için.

Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak mısır unu
6 çorba kaşığı un
1 kabak
1 havuç
Peynir( istediğiniz kadar )
1 adet kırmızı biber
tuz, karabiber
üzeri için çörek otu ve susam,
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Tuz ve yumurtayı yaklaşık  5 dakika çırpıyorum. İçine süt ve yağı ekleyince kısa bir süre daha karıştırıyorum. Sonra mısır unu, un ve sebzeler giriyor. Peyniri de rendelemeyerek elimde küçük parçalar halinde doğruyorum. Hepsini spatula ile karıştırıyorum.  Kek kalıbını yağladıktan sonra her yerine çörek otu ve susam serpip kek kalıbının dimine yapışmasını sağlıyorum. Keki içine döküp 180 derece fırında pişiriyorum.
Sıcakken gerçekten çok güzel oluyor.... Denemenizi tavsiye ederim. Sevgilerle...

Hasanpaşa Köftesi

Malzemeler:
500 gr. kıyma,
1 soğan
2 diş sarımsak
kıyılmış maydanoz
2 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
1  çay kaşığı  kimyon
1 su bardağı bezelye ve havuç haşlama
2 patates
Kaşar peyniri rendesi
1 kaşık tereyağ
Sosu için;
1 kaşık acı biber salçası, 1 kaşık tatlı biber salçası, 1 kaşık domates salçası ile tuz  koyarak koyu kıvamlı bir sos pişiriyorum.


Yapılışı:
Köfteyi yoğuruyorum. Çanak modeli verilerek fırında  bir süre pişiriyorum. Patatesi haşlayıp püre haline getiriyorum. Çanakların içine önce bezelye ve havuç karışımını sonra da püreyi koyup üzerine kaşar peyniri rendeliyor ve tekrar üzeri kızarana kadar pişiriyorum.
Servis ederken üzerine bir kaşık sos döküyorum. Afiyetler olsun .....

Çikolatalı topitop yapımı

Malzemeler:
80 gr. çikolata
1 paket krema
10 adet bisküvi
Bulamak için hindistan cevizi, antep fıstığı


Yapılışı:
çikolata ve kremayı pişirmeden eritiyorum. İyice karıştırdıktan sonra içine un haline getirilmiş bisküvileri ekliyor ve  bir hamur yapıyorum. Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendiriyorum. Hamurdan para büyüklüğünde parçalar koparıp elimde yuvarlıyor ve etrafına bulamak için hazırladığım antep fıstığına, hindistan cevizine, pasta şekerlemelerine bulayıp servis tabağına alıyorum.

BlogOkulu Gadgets