4 Mayıs 2013 Cumartesi

Hardallı patates salatası

Küçük taze patatesler çıktı mı hemen bu salata yapılır bizde. Kabukları iyice yıkandıktan sonra soymadan buharda haşladığım patateslerin içine ayrı bir yerde  3  çorba kaşığı krema, 1 çorba kaşığı hardal,  1 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı  zeytinyağı, 1 çay bardağı küp kornişon turşu, bir tutam dereotu ile hazırladığım sosu döküyor ve karıştırıyorum.
Sosu,  kendiniz  damak tadınıza göre kaşık miktarlarında oynama yaparak da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Boncuk işleme


Kot montumun koluna yaptığım boncuklardan işleme...Her bir parçayı ayrı ayrı boncuklarla keçeden çıkarttığım kalıp üzerine  işledim. Sonra bu parçaları kot montun koluna diktim. 




Kucak tepsisi

Laptop kullanırken mutlaka bir kucak tepsisi veya yastık öneriyor uzmanlar. Ben de kesinlikle böyle yapmaya çalışıyorum. Kucak tepsisinden evde olmasına karşın bazen aynı anda laptop kullanımı gerektiğinden ikincisi lazım olabiliyor. Ben de bu işe soyundum. Önce içine koyulacak boncuk strafor ve boncuk elyafı hazırladım.
 ( Hazırladım derken, evdeki  bahçe pufunun içinden biraz aldım ve bir eski yastığın içindeki elyafı azalttım..)
Sonra ablamların atölyeden bir 40 a 55 ebadında kontrplak kestirdim.Bir yastık kılıfı ve zımba makinesi ile işe başladım. 

Kontrplağın arkasına zımba makinesi ile yastık kılıfını 3 tarafından zımbaladım ve içine strafor ve elyaf koydum . sonra açıkta kalan tatarfı da kontrplağa zımbaladım. Kontplak üzerinde zımbaların üçleri görünür hale geldiği için etrafına kendinden yapışkanlı elişi derslerinde kullanılan ve kırtasiyelerde satılan sünger dokulu kağıttan kesip çerçeve yaptım.
Şimdi herkesin kendine ait bir kucak tepsisi oldu...





Sultan Lokumu


Malzemeler;
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 bardak süt
1 paket vanilya
Bol hindistan cevizi,
Dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı:
Bir tencerede yağ ve unu kavuruyorum. Üzerine şekeri ekliyorum. Azar azar sütü ekleyerek koyu bir muhallebi yapıyorum. Soğuyunca  ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp hindistan cevizi  ve/veya  antep fıstığına bulayarak kürdan ile servis yapıyorum.
Afiyet olsun.


BlogOkulu Gadgets