10 Mayıs 2013 Cuma

Zeytinyağlı taze fasulye



Malzemeler:
1 kg taze fasulye
1 büyük  soğan
1 su bardağı domates rendesi
2 diş sarımsak
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğruyor ve sarımsağı da dilimleyerek  zeytinyağında soteliyorum. Sonra domates rendesini de ekliyor ve domatesin de bir süre pişmesini sağlıyorum. Tuzunu koyup kılçıklarını ayıkladığım ve uzunlamasına ikiye bölerek incelttiğim fasulyeleri de ekliyor ve rengi biraz değişene kadar  çevirerek pişiriyorum. Sonra şekeri ve suyunu koyup pişiriyorum.  Her zamanki gibi düdüklü tencere kullanıyorum. Hem kısa sürede pişiyor hem de besin değerlerini kaybetmeden pişiriyorum.
Afiyet olsun.

Çilek meyveli dondurma


Güzel bahar ve yaz akşamlarının en hafif tatlısı bu. Mevsim itibarıyla da kokulu çileklerle tadından yenmiyor diyebilirim.
Çilekleri küçük doğrayıp üzerine vanilyalı dondurma koyuyorum. Burada en önemli ayrıntı, şeker ilave edip püre haline getirdiğim ve bir taşım kaynatıp soğuttuktan sonra buzluğa pasta  ve tatlılarda sos olarak kullanmak üzere koyduğum  müthiş kokulu çilek sosu kullanmam. Mutlaka bu sosu deneyin. Buzluğunuzda mevsim bitmeden hazırlayacağınız sos için yer açacağınıza eminim.
Sevgiyle kalın.
Afiyet olsun...

Ispanaklı muska böreği

Malzemeler:
3 adet yufka
300 gr ıspanak
200 gr lor peyniri veya inek peyniri
ıslatmak için zeytinyağı ve su karışımı yaklaşık 1  su bardağı
Üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı:
Ispanakları yıkadıktan sonra ince doğruyorum ve peynir ile karıştırıyorum.
Yufkayı iki ye katlayarak yarım daire şeklinde masaya seriyor ve 3 parmak kalınlığında şeritler kesiyorum. İkiye katlanmış olan bu şeritlerin arasına ve üstüne sulu yağlı karışımdan sürüp ıspanaklı harçtan bolca uç kısmına yerleştirerek muska şeklinde sarıyorum. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ile pişiyor  ve sıcak sıcak servis...
Afiyet olsun.
BlogOkulu Gadgets