10 Mayıs 2013 Cuma

Zeytinyağlı taze fasulye



Malzemeler:
1 kg taze fasulye
1 büyük  soğan
1 su bardağı domates rendesi
2 diş sarımsak
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğruyor ve sarımsağı da dilimleyerek  zeytinyağında soteliyorum. Sonra domates rendesini de ekliyor ve domatesin de bir süre pişmesini sağlıyorum. Tuzunu koyup kılçıklarını ayıkladığım ve uzunlamasına ikiye bölerek incelttiğim fasulyeleri de ekliyor ve rengi biraz değişene kadar  çevirerek pişiriyorum. Sonra şekeri ve suyunu koyup pişiriyorum.  Her zamanki gibi düdüklü tencere kullanıyorum. Hem kısa sürede pişiyor hem de besin değerlerini kaybetmeden pişiriyorum.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets