10 Mayıs 2013 Cuma
Zeytinyağlı taze fasulye
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
1 büyük soğan
1 su bardağı domates rendesi
2 diş sarımsak
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğruyor ve sarımsağı da dilimleyerek zeytinyağında soteliyorum. Sonra domates rendesini de ekliyor ve domatesin de bir süre pişmesini sağlıyorum. Tuzunu koyup kılçıklarını ayıkladığım ve uzunlamasına ikiye bölerek incelttiğim fasulyeleri de ekliyor ve rengi biraz değişene kadar çevirerek pişiriyorum. Sonra şekeri ve suyunu koyup pişiriyorum. Her zamanki gibi düdüklü tencere kullanıyorum. Hem kısa sürede pişiyor hem de besin değerlerini kaybetmeden pişiriyorum.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder