14 Şubat 2013 Perşembe

Mutfak önlüğü

Dikiş makinesi ile tanıştım. Önce kurcalama safhası geçirdik, bir iki düz dikiş denemesinden sonra ilk resmi dikiş çalışmamı mutfak önlüğünde yaptım.  Önce mevcut önlüğe göre  kumaşı kestim. Akabinde dönüş yerlerini kolay dikebileyim diye teğelledim ve dikiş başladı. Hatta makinenin modelli diken yerine getirip bir zigzag modelde diktim. Bu gerçekten benim kendimi aşma yolculuğum. Aslında her fikri kafamda planlarken  tam olarak planlıyorum. Yani hepsinin bir hikayesi  ve ön çalışması oluyor.Bunun da aksesuarları önceden yapıldı. Yıllar öncesinde aldığım yapıştırma taşları buldum önce, sonra kesim yaptıktan sonra artan parçalardan gülleri diktim. Orta kısımlarına  taşları bulup diktim ve en son köşelere gelen yerlerindeki muhteşem görsellikteki  (!) dikişlerimi de kapatmak için parlak düğmeleri kullandım. 
Vee taze taze ablama hediye edildi...  






Keçe magnetler

Keçe çalışmalarım bir yandan devam ediyor. Buzdolabı magnetleri yaptığım çalışmalar işte burada...
Arkaların tuhafiyeciden aldığım mıknatısları yapıştırıyorum.


Bu demlik başka demlik,

Çiçeğim benim...

Don Kişot nerde?


Bir de kelebek kondurdum...


Bardak altlığı

Elimde kalan yılbaşı süslerinin arasında bulunan bu boncuk dizisinden bir bardak altlığı yaptım. Şıkır şıkır sevenler için ideal...



Sevgililer günü keki

Kalp kek kalıbının küçük olması dolayısıyla kekin içindeki malzemeler de o derece küçülüyor.
Malzemeler:
2 yumurta
Yarım bardak şeker
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım bardak süt
1.5 bardak un
Yarım paket kabartma tozu ve vanilya
Yarım paket kakao

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpıyorum. Sonra içine süt, yağ ekliyorum ve kısa bir süre daha karıştırıyorum. Sonrasında un ve diğer malzemeleri koyuyorum. Kısa bir süre daha karıştırdıktan sonra  yağlanmış ve üzerine yapışmaması için şeker serpilmiş kalıba döküyor ve ısınmış fırına alıyorum.
Üzerine kalbinizden ne geliyorsa onu yapıyorsunuz. Afiyet olsun.....


Yüzük kutusu

Dolap içi düzenlemesinden bahsetmiştim. İlk aşaması da daha önce yayınladığım taçları koyabileceğim stand idi. Şimdi de yüzükleri koyacağım bir kutu yapmaya çalıştım. Genel hatları ile oldu. Şimdilik kullanacağım. Aslında ablamın ve eniştemin  kuyumculuk malzemeleri satışı yaptığı bir şirketi var. http://mirusdekor.com/kutu, kese, aklınıza gelebilecek bir sürü alet edevat  satışı yapıyorlar. Dekor malzemelerinin bir çoğunu kendileri üretiyorlar. Bana da atölyede ne istiyorsan yaparsın dediği  için daha profesyonelini ustalarla birlikte yapacağım. Evdeki  imkanlarla da gayet kullanışlı bir yüzüklük olabiliyor. 
Aşama aşama işte yüzük kutusu: 
Önce bir kutu buldum. 



Etrafını kapladım.

Biraz derin olduğu için kapağını kullanarak alt kısmını yükselttim.


Dolap içlerine serilen şerit kağıttan parçalar kesip içine sünder parçası ile rulo yaptım ve alta gelecek yerlerini zımba ile tutturdum.



Sonra yaptığım bu ruloları dizdim. Diğer tarafa da tek bir parça yaptım saplama ile bazı broşları koyacağım.



Ve yüzüklük kutusunun son hali.
BlogOkulu Gadgets