Yaz ayından kışa kalan en güzel tatlardan biri bence. Soğuk kış günlerinin erkenci sabahlarında tereyağ sürülmüş bir ekmeğin üzerine hayal edince dayanılmaz oluyor...
750 gr. şeker
Yarım limon
Yapılışı:
Şeftalileri soyup küp şeklinde doğruyorum ve üzerine şekeri ekleyip yaklaşık 4-5 saat bekletiyorum. Şeker ve meyvenin suyu çıkıyor ve önce hızlı sonra kısık ateşte pişirmeye başlıyorum. Üzerine oluşan köpükleri alıyorum ve yoğunluğunu kontrol ediyorum. Kapatmadan beş dakika önce yarım limon suyu sıkıp bir beş dakika daha pişirip kapatıyorum. Hemen tüketmeyecek isem küçük kavanozlara sıcakken koyup tezgah üzerinde ters çevirerek kapağın vakumlanmasını sağlıyorum. Soğuyana kadar olduğu yerde bırakıyorum. Böylelikle uzun bir süre dayanabiliyor. Zira reçel kısa sürede özellikle de buzdolabı haricinde kalır ise bozulabiliyor...