19 Ocak 2013 Cumartesi

Annemin kabak mücveri


Bu mücveri eşimin annesinden daha iyi yapan bir kişi ile henüz tanışmadım. Birçok yemeği çok güzel yapar.
Çok denemelerim oldu ama onun verdiği dokuyu hiç yakalayamadım. O yüzden hep "yan masadan gönderdiler" diye annemden alıyorum. Bunu da onun elinden yayınlıyorum...
Eline sağlık.....
Malzemeler:
3 büyük boy kabak
1 büyük boy soğan
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
3 kaşık un
2 yumurta
Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakları rendeliyor ve iyice suyunu sıkıyor. Soğanı da rendeliyor. Suyu alınmış kabakların içine ince kıyılmış dereotunu, kuru naneyi, unu, yumurtayı, karabiber ve tuzu ekleyip bulamaç haline getiriyor. Buradaki püf nokta  boza kıvamında olması. Ne çok sert ne çok cıvık. Kızgın yağa bir kaşık bulamaç bırakıyor ve arkalı önlü kızartıyor.
Yemesine doyamayacağınız bir lezzet bu. Bizim için öyle en azından... Sevgilerle...

Tavuklu nohutlu pilav

Malzemeler:
2 tavuk göğsu
2 bardak pirinç
1 bardak haşlanmış nohut
Tuz,
Karabiber
2 Kaşık tereyağ
Pilavda kullanılacak suyun 1 bardak tavuk suyu olursa daha lezzetli olacaktır.

Yapılışı:
Tavuğu kuşbaşı doğrayıp biraz tuz, karabiber  ve bir az yağ ile kavuruyorum. Kavrulmuş tavukları pilav tenceresine alıp tencere tabanına yayıyorum. tavukların üzerine nohutu döküp bunu da bir kat yayıyorum. en son pirinçleri döküp üzerine geçecek kadar tavuk suyu ve su karışımını koyuyorum. tuzunu da ekliyor ve tereyağını da parçalayarak koyuyorum. kısık ateşte pişip dibi de biraz tutana kadar pişiriyorum. Tencereden servis tabağına  ters çevirerek alıyorum. Pasta edasında güzel bir pilavım oluyor.
Sağlıkla ve afiyetle yiyin...


Kek kabında omlet yapımı

Dün akşam geçirdiğimiz afetten sonra ( Antalya'da inanılmaz bir yağmur vardı ) bu sabah güne daha sakin başlayınca, Burç'un cumartesi kahvaltısını böyle hazırladım. Siz de istediğiniz kapta ve fırında bu tarz omletleri içini de sevdiğiniz malzemelere göre çeşitlendirebilirsiniz.

Malzemeler:
3 yumurta
İsteğe göre tuz
İsteğe göre karabiber
Hepsinin toplamı bir küçük kase olacak şekilde hazırlanmalıdır. Sevdiğiniz veya hoşlanmadığınız malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz.
Küp kırmızı biber
ince kesilmiş mantar
Domates
zeytin dilimleri
mısır
3 adet parmak sosis
kaşar peynir rendesi


Yapılışı:
Yumurtaları tuz ile çırpıyor ve bir kase sebze karışımını ekliyorum. Muffin veya kek kaplarına koyuyor ve fırınlıyorum.
Hepsi bu kadar.







Tek lokmalık tatlı krepler


Malzemeler :
Krep için :
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
Biraz tuz


İçinde kullanılmak üzere,
Fındık
Şokella
Bal
Pudra şekeri

Krepleri hazırlamak için krep malzemelerini bir kapta karıştırıyorum. Krep tavasında kepçe ile karışımdan alıp pişiriyorum. Pişirdiğim krepleri biraz soğuyunca tatlı veya tuzlu olacak şekilde iç malzemelerinden sürerek rulolar hazırlıyorum. Hazırlamış olduğum ruloları bir lokmalık olacak şekilde kesiyor ve üzerlerine kürdan saplayarak rahat alınmasını sağlıyorum. Okuldan gelen çocuklarınız için tavsiye ederim...




BlogOkulu Gadgets