19 Ocak 2013 Cumartesi
Annemin kabak mücveri
Bu mücveri eşimin annesinden daha iyi yapan bir kişi ile henüz tanışmadım. Birçok yemeği çok güzel yapar.
Çok denemelerim oldu ama onun verdiği dokuyu hiç yakalayamadım. O yüzden hep "yan masadan gönderdiler" diye annemden alıyorum. Bunu da onun elinden yayınlıyorum...
Eline sağlık.....
Malzemeler:
3 büyük boy kabak
1 büyük boy soğan
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
3 kaşık un
2 yumurta
Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakları rendeliyor ve iyice suyunu sıkıyor. Soğanı da rendeliyor. Suyu alınmış kabakların içine ince kıyılmış dereotunu, kuru naneyi, unu, yumurtayı, karabiber ve tuzu ekleyip bulamaç haline getiriyor. Buradaki püf nokta boza kıvamında olması. Ne çok sert ne çok cıvık. Kızgın yağa bir kaşık bulamaç bırakıyor ve arkalı önlü kızartıyor.
Yemesine doyamayacağınız bir lezzet bu. Bizim için öyle en azından... Sevgilerle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder