Malzemeler:
12 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 soğan
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tutam taze nane veya kuru da olabilir.
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
Tuz
2 kaşık nar ekşisi
Yapılışı:
Patlıcanların birkaç sefer suyu değişecek şekilde haşlama işlemini yapıyorum.
Ayrı bir tencerede püre haline getirdiğim soğanı zeytinyağ ile kavuruyor ve içine pirinci ekliyorum.
Kısa bir süre kavuruyorum. Bu arada içine salçaları ve baharatları ekliyorum. dereotu , maydanoz ve naneyi de ekledikten sonra çok az bir su koyup bir taşım kaynatıyorum. 2 kaşık nar ekşisi de ekliyor ve sonra altını kapatıyorum. Pirinçler yarı yarıya diri olacaktır.
Biraz demlendikten sonra haşlamış olduğum patlıcanları gevşekçe dolduruyorum ve karşılıklı gelecek şekilde birbirine yapıştırarak tencereye diziyorum.
Üzerine kapatacak kadar suyla pişiriyorum. Soğuduğunda servis tabağına alıyorum.