30 Haziran 2013 Pazar

Tavuk ciğeri kavurma

Malzemeler:
1 paket tavuk ciğeri
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kimyon
Kekik

Yapılışı:
Tavuk ciğerini tereyağında pişene kadar karıştırarak kavuruyorum. Pişmnesine yakın baharatlarını ekliyorum ve sonrasında  yumuşacık bir ciğeri lavaşla afiyetle yiyoruz.

Bamya


Malzemeler:
1 kg  bamya
1 soğan
2 domates
200 gr kıyma
1 limon
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Bamyaları ayıkladıktan sonra limon ve sirkeli suda yıkıyorum. Soğanı zeytinyağında soteliyorum ve kıyma ile bir süre pişiriyorum. Küp doğranmış domatesleri ekliyor ve domatesler  suyunu çekinceye kadar pişiriyorum. Bir limonun suyunu  ve bir litre kadar kaynar suyu da koyup, limon ve sirkeli suda beklettiğim bamyaları  süzerek yemeğin içine alıyorum. Bamyalar iyice pişene kadar suyunu takip ederek pişiriyorum. Yapışık olmasın diye çok karıştırmıyorum.
Bamya herkes tarafından çok sevilen bir myemek olmamakla birlikte bizim gibi meraklıları için  çıkar çıkmaz alınan ve bütün bir yaz boyunca da zevkle yenen bir yemektir. Sevenlere afiyet olsun...

Közde patlıcan yelpazesi


Malzemeler:
Kişi başı bir adet orta büyüklükte bostan patlıcanı
Kişi başı 150 gr kıyma
Kişi başı 1 domates
Kişi başı 1 biber
Kişi başı 1 küçük soğan
tuz, karabiber,
Kişi başı bir yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı.
Patlıcanları közlüyorum. Soğuyunca kabuklarını soyup tabağa alıyorum ve baş kısmından ayırmadan dilimliyorum.
Tencereye zeytinyağında soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla birlikte soteliyorum. Sonra biberleri ve domatesi küp doğrayarak pişirmek üzere tencereye ekliyorum. Salçayı ve baharatları da koyarak kıyma sosunu pişiriyorum. Domates suyunu çekince, dilimlenmiş olan patlıcanların aralarına koyuyor ve hemen servis yapıyorum.  Özellikle diyet yaparken acayip keyifli bir yemek oluyor . Tavsiye eder afiyet olsun derim...

BlogOkulu Gadgets