12 Haziran 2013 Çarşamba
Ezogelin çorbası
Malzemeler:
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
kuru nane
tavuk suyu veya tavuk suyu tableti
kırmızı biber
tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası ( karışık)
Yapılışı:
Tavuk suyu içine mercimeği, pirinci, bulguru, salçayı, tuzu koyuyorum. Soğanı temizledikten sonra bütün halinde çorbanın içine koyuyorum ve pişince çıkartıyorum. Çorba piştikten sonra baharatları koyup tereyağı ekliyorum.
Afiyet olsun...
Nohut kavurma
Evde kuruyemişiniz mi kalmadı? Üzülmeyin.
Buzluktaki haşlanmış nohutlar göreve hazır.
Tarifi buradan aldığım için teşekkürler. Güzel bir atıştırmalık fikri verdi. Nohutun birçok şeklini yapmayı da yemeği de seven biri olarak hemen denedim.
1 su bardağı haşlanmış ( kabukları soyulmuş) nohutu istediğiniz miktarda tuzlayarak veya başka baharatlar da koyarak tavada kavuruyorsunuz. Hepsi bu... Afiyet olsun..
Nar çiçeği ve begonviller
Şu an mevsim itibarıyla Antalya'nın birçok yerinde nar ve begonvilleri görmeniz mümkün. Ben de bir arkadaşıma giderken önüme çıkan bu nar çiçeği ve begonvili çekmeden edemedim. Güzellikler paylaşıldıkça çoğalıyor...
Sevgiyle kalın...
Dulce de Leche / Süt karameli
Süt karameli deniyor buna. Tadını tariflemeye çalıştığımda ilk şunu anımsıyorum. Şeker bayramlarında çocukluğumuzdan beri sütlü kahverengi şekerler vardır ya ağzınızda hem süt , hem de karamel tadı oluşur işte tam da bu...
Tarifi buradan aldığım için teşekkürlerimi sunuyorum.
1 lt inek sütü ile yaptım yaklaşık bir bardak çıkıyor.
1 lt inek sütüne 1 bardak şeker koyup kaynatmaya başlıyorum. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı karbonat koyup tel çırpıcı ile hızlıca çırpıyorum çünkü kaynayan süte karbonatı koyunca kabarmaya başlıyor. Hızlı çırpınca da sönüyor. Bu aşamadan sonra ocağın altını kısarak ve her 5-10 dakikada bir de karıştırarak yaklaşık 1,5 -2 saat pişiriyorum. Sürenin sonunda şekerli süt renk değiştirmeye başlıyor. koyulaşmaya başlayıp rengi de değiştiğinde ( ki bu 2.5 saati bulabiliyor) ocaktan alıp yaklaşık 2 dakika daha çırpıyor ve soğutuyorum. Tatlılarınızda, pastalarınızda veya kahvaltı sofranızda vazgeçemeyeceğiniz mükemmel bir tada ulaşacaksınız.
Ağzınızın tadı şeker tadında olsun, afiyetle...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)