24 Mayıs 2013 Cuma

Çıtır tavuk

Hem göğüs hem de kalça kısmından yaklaşık iki parmak kalınlığında şeritler kesiyorum. Herhangi bir mısır cipsini elimle ufalıyorum ve tavukları önce yumurtaya sonra da mısır cipsine bulayarak kızartıyorum. 
Tabakta kırıntısı kalmıyor valla... 
Afiyet olsun... 


Bakla fava

Malzemeler:
Yarım kg iç bakla ( kuru bakladan da yapılabilir)
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı.
İç baklanın dış kısmını soyuyorum. Soğanı zeytinyağında pişirip içine iç baklaları ekliyorum ve tuz ve şekeri de ekleyip çok az  çok az bir su koyarak pişirmeye devam ediyorum. Pişen iç baklaları blendırdan geçirip servis tabağına alıyorum. Soğuduğunda katılaşacaktır. İstenirse kalıplarla kesilebileceği gibi, bu şekilde de servis edilebilir...
Çok güzel bir meze olarak her zaman sofralarınızı süsleyecektir. Afiyet olsun..

BlogOkulu Gadgets