18 Şubat 2013 Pazartesi

Keçeden kapı süsü

Aslında 14 Şubat için yaptığım bu kapı süsünü yayınlamadığımı fark ettim. Farklı ebatlardaki kalpleri kırmızı boncuklarla işledim ve pamukla doldurup ortalarından da ip geçirdim. Çok şık bir kapı süsüm oldu.... 
( Bu arada sonuncusu da içi boş bir kalpti ama ben fotoğrafı çekene kadar Duman üzerine atlayıp yırttı ! Sondaki sallanan parçaların hikayesi de bu. )





Keçeden kapı süsü

Önce bir boyama kitabı alarak başladım bu çalışmaya. Boyama kitabındaki figürleri yağlı kağıda çıkarttım ve kestim. Sonra bunları keçe üzerine yerleştirdim ve iki kat olacak şekilde kalıplar çıktı. Arasına pamuk doldurup kenarlarından diktim. Sonra da gözlerini vs. yaptım.

Can için özel yaptım bunu. Can'ın gördüğündeki tepkisi ise mükemmeldi. "Bu neee? Bu neee? " deyip durdu. Bir ara kafasından geçirip boynunda da taşıdı.
Can için yeni yaptırdıkları evin bahçesini düşünerek yaptım bunu. " Bahçede mutlu çocuk" (Tavşan okey de zürafa, geyik biraz bahçeyi zorlayacağa benziyor!) Zira bahçede bayağı güzel çalışıyor!
Soba başındaki kestane keyfi ise mükemmel.

Her çocuk için farklı bir concept çalışmam var.
Diğer çocuklar kıskanmasın. Onlara da çalışmalar  gelecek.
Telaş yok herkese yeteceğim...




Gömlek yenileme

Dolap içindeki kıyafetlerimi düzenlemeye devam ediyorum. Eski bir gömleğim vardı. Kotların üzerine giyerim diye ucuz  bulup almıştım ama bir kere de giymedim. Başka işler için boncuk alırken bu boncukları görünce kafamda hemen şimşekler çaktı. Yapım aşamasında hiç zorluk yok. Sadece malzemeleri gelişi güzel diktim.
Bir de arka kısmına iki tane pens koydum. İşte öncesi ve sonrası ile gömlek yenileme. 

Önce 

Çalışma sırası
Sonrası


BlogOkulu Gadgets