10 Şubat 2013 Pazar

Kalpler


Bu hafta aşk haftası olarak her yerde, her objede kalplere rastlanıyor. Ben de bu haftaki çalışmalarımı bu doğrultuda yapmaya karar verdim. 
Havada aşk kokusu var ne de olsa....  
Taslakları hazırladım, bakalım nerelerde göreceğiz  bu kalpleri.... Üretim başlıyooor.






Tarçından mumluk

Tarçın çubukları bir kavanoz kapağının kenarına sıkı sıkıya tutundu ve benim için güzel bir mumluk oldu. Pembe kurdele ile de  renklendi. Havada mis gibi bir koku var...

Zeytinyağlı kereviz


Bu annemin yeni deneme kerevizi. Ben de aynen onun yaptığı şekilde yayınlıyorum. 

Malzemeler:
1 kilo kereviz
2 adet soğan
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı  şeker
1 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Tüm malzemeyi tencereye koyuluyor.Üzerini kapatacak kadar su ilave ediliyor. Kısık ateşte pişiriliyor. Pişmeye yakın biraz kereviz sapı ekleniyor. Soğuduğunda servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.  

Somon ızgara


Somon ile tanıştığımızdan beri ilişkimiz çok düzeyli devam ediyor.  Oda bizi üzmüyor, biz de onu seviyoruz. Omega açısından çok zengin bir balık.  Tat olarak herkese hitap da etmiyor açıkçası. Ancakaz kılçık durumu ve bizim pişirme taktiğimiz ile beğeniliyor. Çok önce çektiğim bir resmi yayınlamadığımı fark edince hemen işe koyuldum. Vitaminler ve özellikle omega ile ilgili detaylı bilgiler ve sağlıklı  yaşam rehberi için de yeğenim Gökhan'ın  dengeli yaşam rehberi blogunu ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum ve hemen tarife geçiyorum.
Önce somonları biraz zeytinyağı, biraz biber salçası, biraz kekik, tuz, karabiber ile harmanlıyorum. Biraz bu şekilde bekletiyorum. Sonra teflonda her iki yüzünü biraz kızartarak mühürlüyorum. Sonra da fırına veriyorum. Kısa sürede pişiyor zaten. Siz de denemek isterseniz afiyet olsun...

Şeker kurabiyesi


Diyarbakır yöresinin tatlarındanmış bu. Özellikle bayramlarda mutlaka yapılırmış. Bir yemek programında izlemiştim. Hemen denedim ve çok da başarılı oldu.


Malzemeler:
1 bardak pudra şekeri
1 bardağa eşdeğer margarin veya bir bardaktan biraz az miktarda tereyağ
1 kabartma tozu
yarım bardak badem tozu
aldığı kadar un
Üzeri için soyulmuş badem
Yapılışı.
Tüm malzemeyi karıştırıyorum. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimle yuvarlıyorum ve üzerine birer tane badem bastırıyorum. Aralıklı dizilmesi tavsiye edilmişti. Ben de öyle yaptım ama yine de kabarıp birbiri ile buluştu. Yaklaşıl 15 dakika pişiriyorum . Afiyet olsun.



Bileklik No 22-24


Bilekliklere devam ediyorum. Çok da keyif aldım yaparken. Sırasıyla hepsini yayınlıyorum. 
Bileklik No 22
Bileklik No 23 



Bileklik No 24





Gömlekte değişim


Dolabımı kurcalarken siyah düz gömleğim gözüme biraz renksiz geldi. Ben de elimdeki boncuklarla bir değişim yapayım dedim. Değişim iyi oldu.  





Kırmızı lezzetler çorbası



Aşağı yukarı 150 kalori imiş bu çorba.
Yazın yaptığım kavanozdaki domateslerle içine konulan kırmızı sebzeler birleşince mutfakta acayip bir koku oluştu.  Kakule aslında çok da alışık olmadığımız bir baharat. Ben de yeni tanıştım kendisiyle. Oldukça da etkilendim diyebilirim. Ekstra bir güzellik  kattı bu çorbaya. Diğer yemeklerde de kullanmaya başladım. Tariflerde denk gelirsiniz.

Malzemeler.

Domates ( Yapacağınız miktara göre değişiklik gösterebilir ben bir kavanoz domates kullnadım)
1 orta boy kırmızı soğan
2 adet kırmızı biber
3-4 adet kakule
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
 Yapılışı:
Tüm malzeme tencereye konuyor ve pişmeye bırakılıyorum. Üzerine de bir litre su ekliyorum. Pişme tamamlanınca hepsini  karıştırıcı ile bütünleştiriyorum. Koyuluk kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Yağ koymaz iseniz tam bir diyet çorba olacak ki ben ihtiyaç duymadım. Afiyet olsun...


BlogOkulu Gadgets