10 Şubat 2013 Pazar
Şeker kurabiyesi
Diyarbakır yöresinin tatlarındanmış bu. Özellikle bayramlarda mutlaka yapılırmış. Bir yemek programında izlemiştim. Hemen denedim ve çok da başarılı oldu.
Malzemeler:
1 bardak pudra şekeri
1 bardağa eşdeğer margarin veya bir bardaktan biraz az miktarda tereyağ
1 kabartma tozu
yarım bardak badem tozu
aldığı kadar un
Üzeri için soyulmuş badem
Yapılışı.
Tüm malzemeyi karıştırıyorum. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimle yuvarlıyorum ve üzerine birer tane badem bastırıyorum. Aralıklı dizilmesi tavsiye edilmişti. Ben de öyle yaptım ama yine de kabarıp birbiri ile buluştu. Yaklaşıl 15 dakika pişiriyorum . Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder