Yıllar önce tesadüfen öğrendiğim bir yemek bu. Aslı böyle midir aklımda bu kadarı mı
kaldı bilmiyorum ama ne zaman yapsam yiyenlerden hep olumlu geri dönüşler
aldım. Hafif ve lezzetli bir zeytinyağlı …
Girit usulü kabak
Malzemeler :
1 kg aynı boyda ve aynı incelikte kabak
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir bağ taze soğan
1 adet kırmızı soğan
8-10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz, 1
çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için ince dilimlenmiş beyaz peynir
Yapılışı:
Kabaklar soyulur ve ortadan ikiye bölüyorum. Tencereye iç
kısımları üste gelecek şekilde diziyorum. Aralara sarımsaklar koyuyorum. Taze
soğan yeşil kısımları ile birlikte üzerine doğruyorum. Kırmızı soğanı da halka halka üzerine doğrayıp tuzu,
şekeri, zeytinyağını ekliyorum. Yaklaşık bir çay bardağı su ile ağzı kapalı
olarak kısık ateşte pişmeye bırakıyorum. Pişme işlemi tamamlanıp halen suyu varsa bir
süre de kapağı açık suyunun çekmesi sağlıyorum. ( Bazı kabaklar çok su
verebiliyor) Suyunu çektiğinde ve kabaklar yumuşadığında servis tabağına alarak
pişmeyi sonlandırıyorum.
Servisini peynir ile yapıyorum.
Meze olarak da çok takdir görüyor belirteyim.
Afiyetle...