20 Aralık 2012 Perşembe

Girit usulü kabak





Yıllar önce tesadüfen öğrendiğim bir yemek bu. Aslı böyle midir aklımda bu kadarı mı kaldı bilmiyorum ama ne zaman yapsam yiyenlerden hep olumlu geri dönüşler aldım. Hafif ve lezzetli bir zeytinyağlı …

Girit usulü kabak
Malzemeler :
1 kg aynı boyda ve aynı incelikte kabak
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir bağ taze soğan
1 adet kırmızı soğan
 8-10 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için ince dilimlenmiş beyaz peynir
Yapılışı:
Kabaklar soyulur ve ortadan ikiye bölüyorum. Tencereye iç kısımları üste gelecek şekilde diziyorum. Aralara sarımsaklar koyuyorum. Taze soğan yeşil kısımları ile birlikte üzerine doğruyorum. Kırmızı soğanı  da halka halka üzerine doğrayıp tuzu, şekeri,  zeytinyağını ekliyorum. Yaklaşık bir çay bardağı su ile ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakıyorum. Pişme işlemi tamamlanıp halen suyu varsa bir süre de kapağı açık suyunun çekmesi sağlıyorum. ( Bazı kabaklar çok su verebiliyor) Suyunu çektiğinde ve kabaklar yumuşadığında servis tabağına alarak pişmeyi sonlandırıyorum.
Servisini peynir ile yapıyorum. 
Meze olarak da çok takdir görüyor belirteyim. 
Afiyetle... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets