21 Ocak 2013 Pazartesi

Çilekli tart

Malzemeler:
2 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
Krema için :
3 su bardağı süt
1 paket vanilin
3/4 bardak toz şeker
6 adet yumurta
yarım su bardağından biraz az un

Yapılışı:
Tereyağını küçük parçalara ayırıyorum. Unu ve şekeri eleyip ortasını havuz gibi açıyor ve parçalara ayırdığım yağları ortaya koyup yoğuruyorum. Ekmek kırıntısı yapısında hamur parçacıkları oluşuyor Yumurtayı ve suyu ilave edip yoğurmaya devam ediyorum. Hamuru yarım saat dolapta dinlenmeye bırakıyorum. Streç film veya kenarlarından kesip açtığım buzdolabı poşetlerinin arasına koyarak merdane ile açıyorum. Bu yöntem ile hem merdaneye yapışmıyor hem de üst naylonu attıktan sonra alttaki naylon ile kalıba alırken hiç zorlanmıyorum.
Küçük veya büyük tart kalıba alıp çatal ile delikler açıyorum ve pişiriyorum.
Yumurta ve şekeri beyazlayıp kremamsı bir hal alana kadar çırpıyorum. Sütü
 bir taşım kaynatıp vanilin ekliyor ve ocaktan alıyorum. Unu yumurtalara çırparak yediriyorum. Çırpmayı sürdürerek sıcak sütü azar azar ilave ediyorum. Karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyorum. Ateşten aldıktan sonra üzerinin soğurken kabuklanmaması için yağlı kağıt sererek soğumaya bırakıyorum.
Kremayı soğuduğunda tartın üzerine koyuyor ve meyvelerle süslüyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets