15 Ocak 2013 Salı

Sebzeli tavuklu bohça börek

Malzemeler. ( 6  bohça için )
3 adet hazır yufka
2 adet pırasa
2 adet havuç
1  çay bardağı bezelye
1 kase didiklenmiş tavuk
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı biber,

ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta

Üzeri için
1 yumurta sarısı

Yapılışı :
Pırasaları ve havuçları  ince ince doğruyorum. Zeytin yağında soteliyorum. İçine en son bezelye ve tavukları ekliyorum. Baharatlarını da koyuyor ve soğumaya bırakıyorum.

Yufkaları üst üste açıp 4 eşit parçaya bölüyorum.

 Bir çeyrek parçayı alıyor ve ıslatıyorum. Diğer çeyreği de üzerine koyuyor ve tekrar ıslatıyorum. Orta kısmına iç harçtan koyuyorum.

Bohça yapar şekilde katlıyorum açılmaması için bir kürdan ile iki ucu birleştiriyorum.

Kürdanlı kısım alta gelecek şekilde tepsiye diziyorum. Yumurta sarısı sürüp 200 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyorum.



Talaş böreğine andıran bir börek oluyor. Afiyet olsun... ( Servis yaparken kürdanları çıkartmayı unutmayın!!!!)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets