8 Ocak 2013 Salı

Meyhane pilavı

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeşil, kırmızı, sarı biber çeşitlerinden arzuya göre,
Karabiber, Tuz
1 çay bardağı küp kesilmiş kuru domates ( arzu edilirse)

Yapılışı:
Soğanı piyazlık şekilde doğruyorum ve zeytin yağında  tuz ile kavuruyorum. İçine renkli biberleri atarak kavurmaya devam ediyorum. Domatesi, kuru domates küplerini, acılı biber salçasını  de ekliyorum. Bulguru da koyuyorum, çok kısa bir süre kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar su koyup, karabiberi de ekliyorum ve pişirmeye başlıyorum. Suyunu çekmeye başladığında altını kapatıyor ve demlenmeye bırakıyorum. Hafif acılı, renkli ve güzel bir pilav oluyor.
Afiyetle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets