7 Şubat 2013 Perşembe

Zeynep'in muhteşem ıslak keki

Zeynep'in tam da sıkı bir diyet gününde ikram ettiği  bu ıslak keki  yemekle yememek arasında gitgellerimle mücadele ederken bir çatalla başlayıp yarım parçayı saniyeler içinde yok etmemden anlaşılabilir ki bu başka birşey.....Daha önce yediklerim neymiş?
Böyle bir lezzet yok gerçekten.

Islak kekleri yaparken  klasik tarifte içinde kullanılan malzemelerden bir su bardağı alıp piştikten sonra üzerine dökülmesi durumu her zamana fiyasko bana göre. Yumurta kokusu engelenemiyor.
Burada ise üzeri için başka bir sos hazırlanıyor.
Zeynep'ciğim eline sağlık diyor ve  senden öğrendiğim bu tarifi müsadenle paylaşıyorum.



Malzemeler:
4 yumurta
1.5  su bardağı şeker
1  su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
1 paket  kakao

Üzeri için:
2 paket (80*2) bitter çikolata
2 paket krema ( 1 paket krema ve bir bardak süt de olabilir)

Yapılışı:
Yumurtayı ve şekeri mikser ile min 7-8 dakika çırpıyorum.  İyice havalanıp kabarıp, rengi beyazlaştığında bir bardak sütü ve yağı koyuyorum. Birkaç devir daha karıştırıyorum. Unu ayrı bir yerde eliyor ve içine kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyorum. un karışımını ekleyerek bir süre daha düşük devirde karıştırıp yağladığım ve üzerine yapışmaması için şeker serptiğim  büyük kare borcama döküyorum. Isınmış olan fırına  koyuyorum.
Üzeri için  bir tencerede çikolata ve kremaları ısıtarak karıştırıyorum. Kek pişene kadar erittğim bu karışım soğuyor.
Fırından çıkan kekin kesiyorum ve üzerine bu karışımı döküyorum.
Ve mükemmel bir lezzet ile tanışma vaktidir. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets