2 tavuk pirzolası kemikleri alınmış
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1su bardağından biraz az süt
Tuz
4 adet milföy
1 yumurta
Yapılışı:
Tavukları küçük küp şeklinde doğruyorum ve pişiriyorum. Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurup üzerine sütü dökerek bir beşamel sos hazırlıyor ve bu sosu pişen tavuklarla buluşturuyorum.
Milföyleri aşağıdaki gibi hazırlıyorum.
Burada önemli olan milföylerin tam erimemesi. Yoksa istenilen şekli veremiyoruz.
İç harcı bu şekilde milföye yayıyorum.
Sonra kapatma yerlerine bir yumurtanın akını sürüp şekildeki gibi kapatıyorum.
Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişiriyorum.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder