8 Temmuz 2013 Pazartesi

Yaz türlüsü

Malzmeler:
1 patlıcan
1 kabak
1 su bardağı bezelye
1 patates
1 kapya, 2 sivri biber 
250 gr kuzu kuşbaşı
Zeytinyağı
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı  kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı acı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı:
Zeytinyağında  sarımsakla birlikte eti kavuruyorum. Sonra yemeklik doğradığım soğanları, biberi de ekleyerek bir süre daha kavuruyorum. Sebzeleri soyup küp şeklinde doğradıktan sonra hepsini kavrulan etlerin üzerine koyuyorum. Suyunu çok fazla koymadan salçasını da ekleyip pişmeye bırakıyorum. Suyunu kontrol ederek pişme tatamlanmasına yakın baharatları da ekleyip kapatıyorum. Yemeği kızartarak yapmadığım için diy
et yaparken  yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets