Malzmeler:
1 patlıcan
1 kabak
1 su bardağı bezelye
1 patates
1 kapya, 2 sivri biber
250 gr kuzu kuşbaşı
Zeytinyağı
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı acı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı:
Zeytinyağında sarımsakla birlikte eti kavuruyorum. Sonra yemeklik doğradığım soğanları, biberi de ekleyerek bir süre daha kavuruyorum. Sebzeleri soyup küp şeklinde doğradıktan sonra hepsini kavrulan etlerin üzerine koyuyorum. Suyunu çok fazla koymadan salçasını da ekleyip pişmeye bırakıyorum. Suyunu kontrol ederek pişme tatamlanmasına yakın baharatları da ekleyip kapatıyorum. Yemeği kızartarak yapmadığım için diy
et yaparken yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder