8 Temmuz 2013 Pazartesi

Muz dondurması


Yasemin Bradley bir programda  bu tarifi anlattığında ben başka bir işle uğraşıyordum ve yarı kulak dinledim diyebilirim. Sonra bir gün evdeki muzlardan bir iki tanesini soyup kabaca dilimledikten sonra buzdolabı poşeti ile buzluğa atıp unuttum. Birkaç gün sonra aklıma geldi ve bir deneyeyim dedim ve bir poşeti çıkarttım. Biraz dışarda kaldıktan sonra blendır ile buzlu haliyle ezdim ve bardaklara doldurdum.  Muz çok ilginçtir blendırdan geçince içindeki nişasta açığa çıktı ve koyu bir muhallebi kıvamını aldı. Şeker yok, soğuk ve tadı dondurma gibi... Daha ne olssun. Mükemmel.  Önce Yasemin Bradley'e teşekkür... Sonra derhal deneyin derim. Sevgiler... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets