1 Mayıs 2013 Çarşamba
Tavuklu beşamelli karnıyanık
Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 tavuk pirzola ( kemiklerinden ayrılmış ve küçük doğranmış)
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerini süslemek için domates
Tuz , karabiber
1 adet soğan
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
2 kaşık un
1 çorba kaşığı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup acısı çıkması için tuzlu suda bekletiyorum. Kızgın yağda kızartıp fırın pişirme kabına alıyor ve ortalarını içine hazırladığım malzemeleri koymak için açıyorum.
İçi için soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında soteliyor sonra içine tavukları ekleyip pişiriyorum. Tavuklar pişince tuz ve karabiberini ekleyerek kapatıyorum. Ayrı bir tencerede de tereyağına unu ekleyip kavuruyor ve sonrasında sütü ekleyerek beşamel sosunu da hazırlıyorum. Pişen tavukları beşamel sosun içine atıp karıştırıyor ve ortası açılmış olan patlıcanların içine kaşıkla yerleştiriyorum. Üzerini süsledikten sonra bir veya iki su bardağı su ekleyip 200 derecelik fırında pişiriyorum.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder