Malzemeler:
1.5 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı doğranmış havuç
1 çay bardağı doğranmış kırmızı biber
1 çay bardağı doğranmış yeşil biber
1 çay bardağı doğranmış kurutulmuş domates
1.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Yapılışı:
Tereyağında tüm sebzeleri soteliyorum. Sonra arpa şehriyeleri de atıyor ve bir süre kavuruyorum. Sonra tavuk suyunu koyup tencerenin ağzını kapatıyor ve kısık ateşte pişmeye alıyorum. Suyu takip edip çektiğinde demlenmesi için kapatıyorum ve üzerini örterek demlemeye alıyorum. ( Arpa şehriyeye göre bazen suyu az gelebilir,takip edip biraz daha ekleyebilirsiniz)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder