Malzemeler:( 2 kişilik )
2 demet pazı
1 diş sarımsak
1 orta boy soğan yemeklik doğranmış
2 yumurta
1 su bardağı çırpılmış yoğurt,
Zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Kırmızıbiber
Çılbır için kaynamış su
Yapılışı:
Pazıları yıkadıktan sonra doğruyorum ve az bir zeytinyağında bir diş sarımsak ve 1 soğan ile kavuruyorum.
Bir tencerede yaklaşık yarım lt suyu kaynatıyorum ve yumurtaları kaynayan suyun içine kırıp pişiriyorum.
Yaklaşık 4 dakika sonra pişen yumurtaları sudan alıp karabiber dökerek
pazıların üzerine koyuyorum ve üzerine çırpılmış yoğurtu döküyorum. Kırmızı biber ile süslüyor ve servis yapıyorum.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder