21 Nisan 2013 Pazar

Pazı kavurma yatağında çılbır

Malzemeler:( 2 kişilik )
2 demet pazı
1 diş sarımsak
1 orta boy soğan yemeklik doğranmış
2 yumurta
1 su bardağı çırpılmış yoğurt,
Zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Kırmızıbiber
Çılbır için kaynamış su
Yapılışı:
Pazıları yıkadıktan sonra doğruyorum ve az bir zeytinyağında bir diş sarımsak ve 1 soğan ile kavuruyorum.
 Bir tencerede  yaklaşık yarım lt suyu kaynatıyorum ve yumurtaları kaynayan suyun içine kırıp pişiriyorum.
Yaklaşık 4 dakika sonra pişen yumurtaları sudan alıp karabiber dökerek
 pazıların üzerine koyuyorum ve üzerine çırpılmış yoğurtu döküyorum. Kırmızı biber ile süslüyor ve servis yapıyorum.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets